Rudaminos Ferdinando Ruščico gimnazijoje – triguba šventė

2017-05-17, 18:51
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Rudaminos Ferdinando Ruščico gimnazijoje – triguba šventė fot. vrsa.lt

Gegužės 17 dieną Rudaminos Ferdinando Ruščico gimnazija šventė trigubą sukaktį: gimnazijos statuso suteikimo 10-metį, Ferdinando Ruščico vardo suteikimo 15-metį bei mokyklos įkūrimo 80-metį. Mokyklos gyvavimo laikotarpis įrašė nemažai margų puslapių į Vilniaus krašto istorijos vingius.

Gražus minėjimas tradiciškai prasidėjo Dievo žodžio išklausimu Rudaminos Švč. M. Marijos Gerosios Patarėjos bažnyčioje. Laikydamas šv. Mišias parapijos klebonas kun. Viktoras Bogdevičius meldė Švenčiausiosios Mergelės globos ir malonės visai gimnazijos bendruomenei.

Po šv. Mišių vieninga eisena žygiavo Rudaminos gatvėmis gimnazijos link, kur visų laukė šventinis koncertas, kupinas prisiminimų, ambicingų ateities planų ir svečių palinkėjimų.

Šventėje dalyvavo Ferdinando Ruščico anūkas Ferdinandas Ruščicas su sūnumi Edvardu Ruščicu, Seimo narys Jaroslav Narkevič, Seimo nario Česlavo Olševskio padėjėja Ana Ancevič, Vilniaus rajono savivaldybės vicemeras Robert Komarovski, Tarybos narės Renata Sobieska-Monkevič ir Miroslava Klim, Švietimo skyriaus vyr. specialistė Nijola Ragucka, Lietuvos lenkų mokyklų mokytojų draugijos „Macierz szkolna“ vadovas Juzef Kvetkovski, gimnazijos bičiuliai iš Ciešyno (Lenkija) ir Voložino (Baltarusija).

Sveikindamas gimnazijos bendruomenę vicemeras Robert Komarovski pabrėžė, kad jau 80 metų ši mokykla efektyviai ugdo veiklią, imlią žinioms visuomenę. „Nėra nieko geriau, kaip išauklėti gerą žmogų, o tai reiškia ir visą kartą. Linkiu tolesnės santarvės ir nuolatinio gimnazijos klestėjimo. Tegul Jūsų gimnazija išlieka sėkmingai jungiančia kultūrą, meną ir mokslą Vilniaus rajono įstaiga“, – kalbėjo vicemeras ir perdavė administracijai merės Marijos Rekst sveikinimo raštą.

Gimnazijos globėjo anūkas Ferdinandas Ruščicas širdingai padėkojo už pakvietimą į jubiliejų. Papasakojo apie savo šeimoje puoselėjamas tradicijas, apie jo senelio, kurio garbei liko pavadinta gimnazija, gyvenimą. Ferdinando nuomone, atsidavimas mylimai veiklai atnešė jo seneliui visą tai, kas jam buvo prasmingiausia. Jis palinkėjo visiems, o ypatingai gimnazijos moksleiviams, siekti to, prie ko linksta jų širdys ir išlaikyti jose užsidegimą mylimai veiklai.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24