Spausdinti šį puslapį

Naujas žemės ūkio universiteto vardas – nauja pradžia

2011-09-03, 09:41
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Šiemet pirmuosius mokslo metus pradeda Aleksandro Stulginskio vardu pavadintas žemės ūkio universitetas. Universiteto rektorius Antanas Maziliauskas įsitikinęs, kad toliau žengiant į priekį svarbu išlikti atviriems pokyčiams – modernios ateities kūrimo pagrindui.

Universitete svečiavęsis žemės ūkio ministras Kazys Starkevičius studentus ragino po studijų grįžti dirbti į kaimą. Ministras patikino, kad tradiciškai ir šiemet steigs vardinę stipendiją studentui, kuris, įgavęs išsilavinimą, neužmirš kaimo ir puoselės jį ne valdininko kabinete, o gyvendamas ir dirbdamas kaimiškoje aplinkoje. „Manau, nuo šiol į darbą ministerijoje ir jai pavaldžiose įstaigose reikės priimti tik keletą metų kaime padirbėjusius asmenis,“ ­– rugsėjo 1-osios proga universiteto bendruomenę šmaikščiai sveikino K. Starkevičius. 

Šiais metais pagal pirmosios pakopos (bakalauro) studijų programas Aleksandro Stulginskio universitete (ASU) studijuos 640 studentų. Iš jų 94 pirmakursiai finansuojami valstybės, kiti už studijas mokėsis patys. 339 studentai priimti į antrosios pakopos (magistrantūros) programos studijas. Pasak studentų priėmimo komisijos, iš viso priimta 25 pirmakursiais daugiau nei pernai.  

Aleksandro Stulginskio universitete – 5 fakultetai: Agronomijos, Ekonomikos ir vadybos, Miškų ir ekologijos, Vandens ūkio ir žemėtvarkos bei Žemės ūkio inžinerijos. Populiariausi yra Ekonomikos ir vadybos bei Miškų ir ekologijos fakultetai, šiemet mokytis priėmę atitinkamai 209 ir 163 studentų. Mažiausiai studentų surinko Žemės ūkio inžinerijos (68 studentai) fakultetas. 

Žemės ūkio ministerijos informacija

Komentuoti