Spausdinti šį puslapį

Darbą pradeda „šešėlinė“ moksleivių Vyriausybė

2011-08-23, 12:15
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Šiandien trisdešimt projekto „Moksleiviai – į Vyriausybę“ dalyvių iš visos Lietuvos pradėjo savaitę truksiančią praktiką Ministro Pirmininko tarnyboje ir ministerijose. Moksleiviai susipažins su Vyriausybės institucijų veikla ir kasdieniu darbu, jų laukia susitikimai su Premjeru Andriumi Kubiliumi, ministrais bei įvairių įstaigų vadovais.


Sveikindamas projekto dalyvius, Ministras pirmininkas išreiškė viltį, kad čia susirinko motyvuoti, trykštantys jaunatviška energija ir optimizmu moksleiviai, kuriuos ateinančios savaitės patirtis galbūt paskatins savo gyvenimą sieti su valstybės tarnyba ir valstybine veikla.
„Kviečiu čia jaustis drąsiai, nesibaiminti autoritetų. Jūsų buvimas čia mums yra labai svarbi atrama ir sveikos dinamikos užtaisas, o tai yra vienas iš svarbiausių XXI a. politikos bruožų. Tikiuosi, kad pajusite čia tvyrančią darbo atmosferą, dvasią ir darbų karuselę, kuri viešoje erdvėje nėra taip gerai matoma, o tuo pat metu visi kartu patirsime daug įdomių ir įsimintinų akimirkų“, - sakė premjeras A. Kubilius.
Projektu „Moksleiviai – į Vyriausybę“ siekiama skatinti jaunimą domėtis Lietuvos valstybės institucijų veikla, priimamais sprendimais ir aktyviau dalyvauti politiniuose procesuose. 
www.ukmin.lt

Komentuoti