Informacija mokinių tėvams

2013-08-20, 09:55
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

1. Mokiniai sveikatą turi pasitikrinti iki rugsėjo 15 dienos

Mokiniai sveikatą turi pasitikrinti iki rugsėjo 15 dienos ir pateikti atitinkamos formos Vaiko sveikatos pažymėjimą (forma Nr. 027-1/a). Nuo šių metų gegužės 22 d. įsigaliojo Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2004 m. gruodžio 24 d. įsakymu Nr. V-951 patvirtinta statistinė apskaitos forma Nr. 027-1/a „Vaiko sveikatos pažymėjimas" (Žin., 2013, Nr. 52-2611). Ši forma papildyta nauju punktu „Dantų ir žandikaulių būklės įvertinimas", tad dantų būklę turi įvertinti gydytojas odontologas.

Profilaktiškai tikrintis sveikatą turi visi vaikai iki 18 metų. Išduotas vaikų sveikatos pažymėjimas galioja metus. Taip pat reikia atminti, kad vaikai, pradedantys lankyti ikimokyklinio ugdymo įstaigą ir vėliau kiekvienais metais turi pateikti nustatytos formos Vaiko sveikatos pažymėjimą (forma Nr. 027 1/a).

2. Bendrojo ugdymo vadovėliais mokiniai aprūpinami nemokamai.

Vadovėlį papildančios mokymo priemonės - pratybų sąsiuviniai perkami knygynuose, tačiau jie neprivalomi ugdymo procese. Mokytojai rekomenduoja juos įsigyti, nes pratybų sąsiuviniai konkretizuoja vadovėlio medžiagą, skatina aktyvią mokinių veiklą, diferencijuoja užduotis, individualizuoja darbą, sudaro galimybes įvertinti pasiekimus ir patiems įsivertinti savo rezultatus.

3. Dėl mokinio pažymėjimo išdavimo į mokyklą turi kreiptis mokinys arba vienas iš jo tėvų (globėjų, rūpintojų), pateikęs asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą bei dokumentą, patvirtinantį giminystės ryšius su mokiniu arba dokumentus apie globos ar rūpybos nustatymą ir asmens paskyrimą globėju ar rūpintoju. Mokinio pažymėjimą pasiima mokinys, kuriam išduodamas mokinio pažymėjimas arba vienas iš mokinio tėvų (globėjas, rūpintojas).
Mokinio pažymėjimas išduodamas mokinio mokymosi mokykloje laikotarpiui nuo vienų iki ketverių metų: 1-ojoje, 5-ojoje klasėse - ketveriems mokslo metams, 2-ojoje ar 6-ojoje klasėse - trejiems mokslo metams; 3-iojoje, 7-ojoje, 9-ojoje (I-ojoje), 11-ojoje (III-ojoje) klasėse - dvejiems mokslo metams, 4-ojoje, 8-ojoje, 10-ojoje (II-ojoje) ir 12-ojoje (IV-ojoje) klasėse - vieniems mokslo metams.


4. Mokiniai turi teisę į nemokamą maitinimą mokykloje, jeigu pajamos vienam šeimos nariui per mėnesį yra mažesnės kaip 1,5 valstybės remiamų pajamų dydžio (525 Lt). Mokinių nemokamas maitinimas teikiamas toje mokykloje, kurioje mokiniai mokosi, neatsižvelgiant į jų gyvenamąją vietą. Mokiniams nemokamas maitinimas skiriamas nuo mokslo metų pradžios iki mokslo metų pabaigos. Dėl mokinių nemokamo maitinimo tėvai (globėjai) turi kreiptis į gyvenamosios vietos, kurią yra deklaravęs, seniūniją, į Kauno miesto savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus specialistą. Jei pareiškėjas gyvenamosios vietos nėra deklaravęs, dėl nemokamo mokinio maitinimo jis turi kreiptis į seniūniją, kurioje gyvena. Prašymą-paraišką dėl mokinio nemokamo maitinimo pareiškėjas gali pateikti ir mokyklos, kurioje mokinys mokosi, administracijai.


5. Mokiniai turi teisę į paramą mokinio reikmėms įsigyti, jeigu vidutinės pajamos vienam šeimos nariui per mėnesį yra mažesnės kaip 1,5 valstybės remiamų pajamų dydžio (525 Lt). Parama mokinio reikmenims įsigyti teikiama pagal gyvenamąją vietą. Mokinio reikmenims įsigyti (įskaitant pirkimo pridėtinės vertės mokestį) skiriama 120 procentų bazinės socialinės išmokos dydžio (156 Lt) suma vienam mokiniui per kalendorinius metus. Kad mokinys būtų aprūpintas mokymosi reikmenimis nuo mokslo metų pradžios, vienas iš mokinio tėvų ar globėjų (rūpintojų), pilnametis mokinys ar nepilnametis mokinys, kuris yra susituokęs arba emancipuotas (pareiškėjas), gali dėl jos kreiptis nuo tų metų liepos 1 dienos, bet ne ilgiau kaip iki tų metų spalio 20 dienos.
Dėl socialinės paramos mokiniams pareiškėjas kreipiasi į deklaruotos gyvenamosios vietos seniūniją, Socialinės paramos skyriaus specialistą, o jeigu gyvenamoji vieta nedeklaruota, į seniūniją, kurioje gyvena., užpildydamas prašymą-paraišką ir kartu su asmens tapatybę patvirtinančiais dokumentais pateikia dokumentus, patvirtinančius duomenis apie:

1. save ir bendrai gyvenančius asmenis;

2. gaunamas pajamas;

3. kitą socialinei paramai gauti būtiną informaciją.

6. Dėl mokinių važiavimo išlaidų kompensavimo.

Kaimuose ir miesteliuose gyvenantys bendrojo lavinimo mokyklų, profesinio mokymo įstaigų ir neformaliojo vaikų švietimo įstaigų moksleiviai, šių mokyklų ar įstaigų darbo dienomis važiuojantys į mokyklą ar įstaigą iki 40 km ir atgal mokinio pažymėjime nurodytu maršrutu vietinio (priemiestinio) reguliaraus susisiekimo autobusais, tolimojo reguliaraus susisiekimo autobusais, maršrutiniais taksi ir keleiviniais traukiniais, turi teisę į važiavimo išlaidų kompensavimą. Neformaliojo vaikų švietimo įstaigų mokiniams ši lengvata taikoma ir ne darbo dienomis. Dėl važiavimų išlaidų kompensavimo reikia kreiptis į mokyklos, kurioje mokinys mokosi, administraciją.


7. Pailgintos dienos (popamokinės veiklos) grupės paslauga

Siekiant užtikrinti saugų, kryptingą vaikų ugdymą ir užimtumą po pamokų, mokyklose gali būti steigiama pailgintos dienos (popamokinės veiklos) grupė. Ji steigiama einamiesiems mokslo metams mokyklos direktoriaus įsakymu, jei surenkamas mokyklos grupės paslaugos teikimo apraše nustatytas minimalus mokinių tėvų (globėjų) prašymų skaičius. Tėvai (globėjai, rūpintojai) turi teisę savo vaikams parinkti grupės lankymo trukmę. Vienam mokiniui teikiamos grupės paslaugos valandos įkainis - 2 Lt.
Norinčiųjų lankyti grupę mokinių tėvai (globėjai, rūpintojai) turi pateikti mokyklos direktoriui rašytinį prašymą.

www.smm.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24