Naujovės tradicinėje vaikų vasaros stovykloje

2013-08-10, 11:55
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Jau aštuntus metus Lietuvos edukologijos universiteto Socialinės komunikacijos instituto studentų bei žurnalistikos specializacijos ir studentų asociacijos „Drauge kelyje" narių organizuojama vaikų vasaros stovykla šiais metais ne tik nustebino pakeista stovyklaviete, bet ir pobūdžiu.

Siekiant sudominti vaikus, kurie kasmet dalyvauja stovykloje nuo jos organizavimo pradžios, tenka ieškoti naujų veiklų, partnerių. Šiais metais stovykla tapo tarptautine, kadangi savanoriauti buvo atvykę trys studentai iš Lenkijos, Bialystoko universiteto: Mažena Čarniakevič, Marta Kučynska, Rafalas Sokolovski. Apie savanorystę bei užsienio ir lietuvių kalbų mokymąsi kalbėjo vokietis Enno Hermann, studijuojantis Airijoje, o atostogas leisdamas Lietuvoje bei gludinantis mūsų kalbos įgūdžius. Ilgalaikė stovyklos vieta buvęs Aukštadvario dienos centras ir buvusi mokykla šiais metais buvo pakeista į Lietuvos edukologijos universiteto mokymų bazę Tamašavoje, Čižiūnų kaime.

Šiais metais stovyklautojai per septynias dienas aplankė net šešias skirtingas pasaulio šalis: Graikiją, Rusiją, JAV, Lietuvą, Prancūziją, Indiją, prisiliesdami prie šių šalių kultūros, tradicijų. Vaikai ne tik įgijo žinių ir susipažino su įdomiais faktais apie šalis, bet ir užsiėmė tradiciniais šokiais, žaidimais, kitomis veiklomis, vadovai atitinkamai prisiderino aprangas.

Ne pirmus metus į žurnalistikos amatą besigilinantys stovyklautojai drąsiai kūrė fotoreportažus, rašė žinutes apie šalis. Žurnalistui itin svarbu plėsti savo žinių akiratį. Dalyvaujantys pirmą kartą stovykloje taip pat aktyviai dalyvavo visose veiklose bei stengėsi parodyti savo gabumus. Stovyklos pagrindiniai siekiniai išlieka tokie patys – visapusiškai lavinti vaikų komunikacijos bei ugdyti kitus įgūdžius, padaryti laivalaikį turiningu ir prasmingu, o šiais metais – suteikti galimybę patobulinti anglų kalbos gebėjimus. Pastaroji galimybė vaikams itin patiko: lenkai savanoriai nuolatos su vaikais užsiėmė įvairiomis veiklomis bei nuolat buvo kalbinami, vaikai patys pakvietė juos atvykti ir kitais metais. Aktorystės meno mokė LEU teatro studijos „3D" narys Lukas, o fotografijos amatą pristatė jį įvaldžiusi Virginija Čepulytė.

Stovyklautojus aplankė Socialinės komunikacijos instituto direktorius doc. dr. Renaldas Čiužas bei Mokymosi ir informacijos centro vedėjos padėjėja Justina Saveikaitė, kurie džiaugėsi studentų tęsiamomis tradicijomis, gebėjimu teorines žinias pritaikyti praktikoje ir taip prisidėti prie turiningo vaikų laisvalaikio leidimo. Po stovyklos bus leidžiamas aštuntasis akademinės bendruomenės laikraštis „Navininkai", pirmą kartą – anglų kalba. Šia kalba todėl, nes leidinys bus siunčiamas kolegoms į Jungtines Amerikos Valstijas, kurie kitais metais ketina atvykti į šią stovyklą ir nori susipažinti su Trakų rajono vaikais, Lietuva.

Dar kitais metais bus atrinkta vaikų ir vadovų grupė, kuri vyks į amerikiečių organizuojamą vasaros stovyklą. Video filmas rudenį vėl bus pristatomas Trakų rajono gyventojams ir stovyklautojams, o fotografijų paroda kviečia visus norinčius ją apžiūrėti Aukštadvario bendruomenės namuose.

Bendradarbiavimas su nuolatiniais partneriais tęsiasi bei dar plečiamas ratas. Stovyklos projektas buvo iš dalies finansuojamas iš Trakų rajono savivaldybės jaunimo projektinei veiklai skiriamų lėšų. Užkandžius stovyklautojams dovanojo asociacijos partneriai UAB "Suslavičius-felix", "Vilniaus margarinas" ir „Maisto bankas", o nuostabiomis fotografijomis Aukštadvario bendruomenė galės džiaugtis UAB "Foto express" dėka. Stovyklautojai smagiai laiką leido kino teatre "Forum Cinemas Vingis", o savo vikrumą ir sumanumą išbandė Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino štabo batalione. 

Greta Ališauskaitė

Studentų asociacijos „Drauge kelyje" pirmininkė

www.trakai.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24