V. Būdienė: naujas egzaminų vertinimas įnešė sumaišties

2013-07-16, 11:02
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Prezidentės Dalios Grybauskaitės vyriausioji patarėja švietimo, mokslo, kultūros ir nevyriausybinių organizacijų klausimais Virginija Būdienė antradienį pripažino, jog šiemet pasikeitusi egzaminų vertinimo sistema veikė ne visai sklandžiai.

"Pasikeitė egzaminų vertinimas - atsisakyta vadinamojo norminio vertinimo, kai visų rezultatai išrikiuojami į vieną eilę. (...) Naujasis vertinimas įnešė šiokios tokios sumaišties, galbūt trūko informacijos. Mes Prezidentūroje taip pat gauname nemažai tėvelių ir abiturientų laiškų dėl kai kurių nesuprantamų dalykų", - "Žinių radijui" sakė V. Būdienė.

Vis dėlto Prezidentės patarėja teigė, kad egzaminų rezultatai nebuvo netikėti.

"Egzaminų rezultatai per daug nenustebino. Išsiskyrė du ar trys egzaminai, kurių daugiausiai abiturientų neišlaikė: lietuvių kalbos ir literatūros egzaminas, kurio neišlaikė apie 10 proc. laikiusių, (...) nustebino informacinių technologijų egzamino rezultatai, kurio neišlaikė apie 18 proc. visų laikiusiųjų", - sakė V. Būdienė.

Lietuvių kalbos ir literatūros egzaminas, nepaisant to, jog dešimtadalis abiturientų jo neišlaikė, pateko tarp tų egzaminų, už kuriuos buvo gauta daugiausiai maksimalių įvertinimų.

"380 mokinių iš lietuvių kalbos ir literatūros egzamino gavo 100 balų įvertinimą, matematikos egzaminą tokiu įvertinimu išlaikė apie 400 abiturientų, anglų kalbos - apie tūkstantis", - atskleidė ji.

V. Būdienė teigė, jog egzaminų rezultatai bus perduoti Egzaminų centrui, kad šis juos detaliai išnagrinėtų.

"Egzaminų centrui teks giliai išanalizuoti visus duomenis, organizavimo teigiamas ir neigiamas puses. Rudenį turėtų būti paruošta ir pristatyta išsamesnė analizė ir politikams, ir visuomenei", - teigė ji.

Daugiausiai abiturientų, be privalomojo lietuvių kalbos, šiemet laikė anglų kalbos egzaminą - apie 16 tūkstančių. Matematikos ir istorijos egzaminą pasirinko apie 15 tūkstančių mokinių. Iš viso šiemet vidurines mokyklas baigė apie 35 tūkstančius abiturientų.

Prognozuojama, kad rudenį į mokyklas pradės eiti 26-27 tūkstančiai pirmokų.

"Deja, tai dvigubai mažiau nei devyniasdešimtaisiais metais", - konstatavo V. Būdienė.

www.l24.lt

 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24