Šiemet išmokėtos pirmosios kompensacijos už Bazinių karinių mokymų dalyvių studijas

2013-07-09, 07:47
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Šiais metais išmokėtos pirmosios kompensacijos už baigusiųjų Bazinius karinius mokymus (BKM) studijas – šia lengvata jau pasinaudojo 10 jaunuolių, jiems išmokėta 55 tūkst. litų.

Kompensacijoms už Bazinių karinių mokymų dalyvių studijas – šiemet iš viso numatyta skirti 200 tūkst. litų. Praėjusių metų pavasarį įsigaliojusi minėta kompensavimo už studijas tvarka realiai pradėjo veikti nuo šių metų sausio.

Kaip BNS pranešė Valstybinis studijų fondas, kompensacijos dydis baigusiesiems BKM gali sudaryti ne daugiau kaip 50 proc. sumokėtos sumos už studijų laikotarpį.

Pretenduoti į šią kompensaciją gali visų Lietuvos universitetų ir kolegijų studentai. Ji skiriama bakalauro ir magistro studijoms. Iš 10 asmenų, baigusių Bazinius karinius mokymus ir jau gavusių kompensaciją studijoms apmokėti 3 buvo pasirinkę teisės, 2 vadybos ir verslo administravimo studijas. Kompensacijų už studijas lengvata tai pat pasinaudojo politikos mokslų, verslo, agronomijos, informatikos ir ekonomikos studentai.

Kompensacijos už studijų kainą lengvata gali pasinaudoti visi, baigusieji BKM po 2011 metų rugsėjo. Kompensacija mokama ir tiems, kurie pradėję studijuoti kiek vėliau po karinių mokymų baigimo, tačiau ne vėliau, nei praėjus 3 metams po mokymų.

Liepos 1 dieną Lietuvos kariuomenės Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomajame pulke, Rukloje, Bazinius karinius mokymus pradėjo jau 21 BKM laida - 72 kariai, tarp jų yra 10 moksleivių.

www.kam.lt

www.L24.lt 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24