Kaune sekmadienį prasidės XV pasaulio lietuvių mokslo ir kūrybos simpoziumas

2011-07-02, 12:32
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

simpoziumasLiepos 3 d., sekmadienį, 10 val. Kauno technologijos universiteto III rūmuose (Laisvės al. 13, Kaunas) prasideda XV pasaulio lietuvių mokslo ir kūrybos simpoziumas.
Pirmąją simpoziumo dieną bus diskutuojama, kokią Lietuvą norime matyti 2030 metų pasaulyje, ar pakanka galių tautos savikūrai ir koks gali būti mokslininkų indėlis. Diskusijoje dalyvaus Prezidentas Valdas Adamkus, Kolumbijos universiteto profesorius Antanas Mockus, JAV bendrovės Corporate marketing for Hughes Network System viceprezidentas ir Russia/CIS Business generalinis direktorius Arūnas Šlekys, rašytojas ir publicistas Algimantas Čekuolis bei kiti.

Simpoziumo dalyvius pasveikins švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius.

Tą pačią dieną po pietų vyks diskusija „Pasaulio lietuvio tapatybė, ieškojimai, nusivylimai, atradimai“, taip pat bus surengti paralelių sekcijų posėdžiai humanistikos ir lituanistinio švietimo, ateities energetikos, šiuolaikinių technologijų, biomokslų ir medicinos, kūrybinių industrijų ir kitomis temomis.

Dalyvauti simpoziume užsiregistravo daugiau nei 200 asmenų iš 15 užsienio šalių, daugiausia JAV. Beveik trečdalis dalyvių – jaunimas.

Liepos 4 d. Vilniuje, parodų ir kongresų rūmuose „Litexpo“, vyks bendra XV pasaulio lietuvių mokslo ir kūrybos simpoziumo ir Pasaulio lietuvių ekonomikos forumo sesija. Jos metu bus kalbama apie tai, ką inovatyviai ateičiai gali duoti Lietuvos verslo ir mokslo protai, kokios augančio verslo ir finansavimo galimybės, taip pat bus aptarimas mokslo, studijų ir verslo slėnių vaidmuo, kuriant kokybiškos partnerystės erdvę, kitos temos

Liepos 5 d. simpoziumas vėl sugrįš į Kauną ir baigs trijų dienų darbą Vytauto Didžiojo universitete.

Vienu metu rengiamo Pasaulio lietuvių mokslo ir kūrybos simpoziumo bei Pasaulio lietuvių ekonomikos forumo tikslas - pakviesti daugelyje kitų kraštų gyvenančius lietuvius mokslininkus, verslininkus, menininkus ir Lietuvos bičiulius, pasitelkus geriausią patirtį, mokslo ir verslo partnerystę drauge kurti stiprią ir konkurencingą ateities Lietuvą. Daug dėmesio bus skiriama akademinio jaunimo migracijai ir atsiveriančioms galimybėms Lietuvoje.

Liepos 3 d. simpoziumą internetu bus galima stebėti tiesioginės transliacijos metu http://www.simpoziumas.lt/tiesiogine-transliacija-ktu-liepos-3-d arba http://itv.kobra.ktu.lt/ties/

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24