Kovo 17-ąją - protesto akcija tautinių mažumų švietimui apginti

2016-03-10, 19:18
Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Kovo 17-ąją - protesto akcija tautinių mažumų švietimui apginti © M. Paliuškevič nuotr.

Kovo 17-ąją, ketvirtadienį, prie Vilniaus miesto savivaldybės vyks protesto akcija tautinių mažumų švietimui apginti.

Mitingą rengia Lietuvos lenkų mokyklų tėvų forumas, komitetai tautinių mažumų mokykloms apginti ir tautinių mažumų mokyklų streiko komitetai.

Skelbiame organizatorių pranešimą apie mitingą prieš nacionalistinę ir diskriminacinę dabartinės Vilniaus miesto valdžios politiką tautinių mažumų švietimo įstaigų atžvilgiu.

„Gerbiamieji vilniečiai!

Mes, tautinių mažumų mokyklų tėvai ir darželius lankančių vaikų tėvai, kviečiame atvykti į protesto akciją prieš nacionalistinę ir diskriminacinę dabartinės Vilniaus miesto valdžios politiką tautinių mažumų švietimo atžvilgiu.

Prie Vilniaus miesto savivaldybės susitinkame ketvirtadienį, 2016 metų kovo 17-ąją, 15.00 val.

Protestuosime prieš:

1. Delsimą akredituoti Vladislavo Sirokomlės vidurinę mokyklą.

2. Planus pasisavinti Antakalnyje esantį Joachimo Lelevelio vidurinės mokyklos pastatą.

3. Bandymus panaikinti lenkų ir rusų švietimo įstaigas (Simono Konarskio mokyklą, Lazdynų mokyklą, Levo Karsavino mokyklą, Aleksandro Puškino mokyklą, „Ateities" mokyklą, „Centro" mokyklą, mokyklą Liepkalnyje, „Saulėtekio" mokyklą, „Senamiesčio" mokyklą, mokyklą-darželį „Saulutė", mokyklą-darželį „Svaja", mokyklą-darželį „Berželis").

4. Korupcijos apraiškas Vilniaus miesto savivaldybės liberalų ir konservatorių koalicijoje (apie 6 milijonų eurų pervedimą į privačių ikimokyklinio ugdymo įstaigų savininkų asmenines sąskaitas), politinės korupcijos apraiškas ir dokumentų klastojimą vykdant konkursus į tarnybą.

Atkakliai reikalausime akredituoti visas Vilniaus miesto tautinių mažumų mokyklas, išsaugoti veikiančias pagrindines mokyklas ir ikimokyklinio ugdymo įstaigas!".

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24