Išlydėta pirmoji Musninkų gimnazijos laida

2011-07-17, 14:17
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

isleistuves1

Draugėmis liksime ir gyvenime

Penktadienį 42 Širvintų rajono Musninkų Alfonso Petrulio gimnazijos abiturientams įteikti brandos atestatai, liudijantys apie kiekvieno jų įveiktą svarbiausią gyvenimo etapą – įgytą vidurinį išsilavinimą.

Prieš išleistuvių vakarą – susikaupimas bažnyčioje

isleistuves4

Per šventas mišias giedojo jaunimas

Musninkų bendruomenėje jau tapo įprasta linksmu ar liūdnu gyvenimo periodu užsukti į bažnyčią ir padėkoti Aukščiausiajam, o gal tiesiog paprašyti palaiminimo. Kiekvieni mokslo metai pradedami ir baigiami malda ir susikaupimu. Galbūt todėl abiturientai net neraginami prieš atestatų įteikimą pasuko jaukios bažnytėlės link. Čia melstasi už abiturientus, jų tėvus ir mokytojus, prašyta Viešpaties pagalbos tolimesniame šių jaunų žmonių kelyje.

Šv. Mišių metu giedojo ne bažnyčios choras, o jaunuoliai, giesmėms pritardami smuiku.

Jubiliejinė laida

isleistuves

60-oji Musninkų mokyklos abiturientų laida ir 1-oji gimnazijos laida

Ši Musninkų miestelio mokslo šventovė jaunąją kartą ugdo jau 230 metų. Ir šie metai mokyklai – jubiliejiniai – išleidžiama 60-oji mokyklos abiturientų laida ir 1-oji gimnazijos laida. Juk šiais mokslo metais maža kaimo mokyklėlė iškovojo garbingą gimnazijos vardą.

Paskutinė pamoka

isleistuves5

Susikaupimas prieš pakeliant sparnus iš gimtojo lizdo

Kasmet geriausius Musninkų abiturientus piniginėmis premijomis paskatina Lietuvos išeivė, buvusi Musninkų mokyklos moksleivė Marija Bareikaitė Remienė. Gimnazijos direktorius V. Trakimavičius abiturientams dėstė paskutinę pamoką. Jis atkreipė išeinančių į gyvenimą moksleivių dėmesį, kad buvusios mokyklos mokinės elgesys – puikus pavyzdys, kaip reikia mylėti ir gerbti Tėviškę ir jos žmones.

42 abiturientus pakeis 8 pirmokai

V. Trakimavičius, džiaugdamasis mokyklą paliekančių abiturientų mokslo, sporto ir meno pasiekimais, apgailestavo, kad kaimas nyksta. Gimnazija, išleidžianti į gyvenimą 42 abiturientus, šiais mokslo metais turėjo vos 8 pirmokus. Tendencija ne tik mūsų rajone, bet ir visoje Lietuvoje – kasmet į mokyklas suguža vis mažiau pirmokų.

isleistuves3

Pakuždėję savo slapčiausius norus, jau atestuoti abiturientai paleido į dangų žibintus

isleistuves2

Jauni, veržlūs ir atviri einame pasitikti gyvenimo iššūkių

Neringa Tuškevičienė

Nuotraukos autorės

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24