Prašymų studijuoti Lietuvos aukštosiose mokyklose registravimas baigiasi

2011-07-22, 07:15
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Penktadienio vakarą baigiasi prašymų studijuoti Lietuvos universitetuose ir kolegijose registracija Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijos bendrajam priėmimui organizuoti (LAMABPO) informacinėje sistemoje.

Prašymai pradėti registruoti ir redaguoti birželio 1-ąją, nuo to laiko iki ketvirtadienio vakaro užsiregistravo per 43,8 tūkst. stojančiųjų, iš jų 27,5 tūkst. bendrojo lavinimo mokyklas baigė šiemet.
Populiariausi tarp stojančiųjų yra socialiniai mokslai - šios srities studijas daugiausiai stojančiųjų nurodo pirmuoju prioritetu.


Bendrasis priėmimas į aukštąsias mokyklas vyksta pagal vienodos formos prašymą, užpildomą LAMA BPO informacinėje sistemoje. Prašyme galima pateikti iki 12 pageidavimų.
Kitą savaitę, antradienį, bus skelbiami kvietimai stojantiesiems pirmajame pagrindinio priėmimo etape užimti vieną valstybės finansuojamą studijų vietą į universitetinių arba koleginių studijų programą pagal stojančiojo prioritetus ir/arba vieną valstybės nefinansuojamą vietą, jeigu stojantysis pageidavimų sąraše tokią nurodė.
Konkursinės eilės dėl valstybės finansuojamų ir nefinansuojamų vietų sudaromos atskiros, todėl pageidavimų prioritetai pagal finansavimo pobūdį nagrinėjami taip pat atskirai.
2010-aisiais ir 2011-aisiais baigusių bendrojo lavinimo mokyklas asmenų brandos atestatų bei perlaikytų brandos egzaminų duomenys į priėmimo sistemą patenka tiesiai iš valstybinės informacijos sistemos duomenų bazės. Tik anksčiau negu 2010 metais Lietuvos bendrojo lavinimo mokyklas baigę asmenys turi atvykti į bet kurį LAMA BPO bendrojo priėmimo duomenų tvarkymo punktą ir pateikti brandos atestatą ir pažymas apie perlaikytus egzaminus.
Išsilavinimo dokumentus bendrojo priėmimo duomenų tvarkymo punktams taip pat turi pateikti užsienyje bendrąjį išsilavinimą įgiję asmenys.
Pagrindinis priėmimas vykdomas dviem etapais: po pirmojo etapo dar bus galima keisti pageidavimų eiliškumą ir vėl konkuruoti dėl vietų, likusių po pirmojo etapo studijų sutarčių pasirašymo.
Po to tose studijų krypčių grupėse, kuriose po pagrindinio priėmimo liks laisvų vietų, bus rengiamas papildomas priėmimas.
Stojamosios studijų įmokos šiemet nėra. Nereikia mokėti ir už prašyme nurodytų pageidavimų koregavimą.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24