Prezidentė Amerikos lietuviams įteikė mokyklos baigimo atestatus

2013-05-19, 10:36
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė dalyvavo mokslo metų baigimo šventėje Kristijono Donelaičio lituanistinėje mokykloje Vašingtone ir įteikė vaikams mokyklos baigimo pažymėjimus.

Šalies vadovė linkėjo vaikams puoselėti lietuvių kultūrą, nepamiršti gimtosios kalbos, mokytis ir tobulinti ją visą gyvenimą.

„Lietuvių tautos unikalumas ir stiprybė slypi mūsų tradicijose, mūsų kalboje. Esame išdidi tauta, kurios nepalaužė jokios istorinės negandos. Todėl nesvarbu, kurioje pasaulio vietoje gyventumėte, išlikite lietuviais ir nešiokitės Lietuvą savo širdyse", - sakė Prezidentė.

Aštuonmetėje Kristijono Donelaičio lituanistinėje mokykloje mokosi per 100 moksleivių. Lietuva kitąmet minės Kristijono Donelaičio gimimo 300-ąsias metines, todėl Prezidentė pakvietė mokyklą aktyviai ir prasmingai prisiminti šį rašytoją, skleisti lietuvybės žinią ir būti Kristijono Donelaičio ambasadoriumi Jungtinėse Valstijose.

Kristijono Donelaičio lituanistinė mokykla Vašingtone buvo įkurta 1960 metais. Mokyklą lanko vaikai nuo 2 iki 14 metų, kai kurie iš jų dėl tolimos gyvenamosios vietos į mokyklą važiuoja kone tris valandas. Mokyklą daugiausiai lanko vaikai iš Vašingtono ir Baltimorės.

www.president.lt

www.L24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24