Spausdinti šį puslapį

Seimo komitetas ragina išsaugoti Lenkijos lietuviškas mokyklas

2013-05-16, 07:20
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komitetas, trečiadienį svarstęs Lenkijos lietuviškų mokyklų rėmimo problemas, nutarė kreiptis į Lietuvos delegacijos abiejų šalių Parlamentinėje Asamblėjoje vadovą Gediminą Kirkilą ir prašyti jį per rugsėjį vyksiantį parlamentarų susitikimą kelti klausimą dėl lietuviškų mokyklų Lenkijoje stabilaus finansavimo.

Švietimo ir mokslo ministerijos kancleris Dainius Numgaudis pranešė, kad Punsko valsčiuje gali būti uždaryta viena lietuviška mokykla arba paliktos tik pradinės mokyklos.

"Iki šios akimirkos Punsko savivaldybė dar nėra apsisprendusi, kokį nutarimo projektą teiks tarybos nariams", - kalbėjo D. Numgaudis. Kancleris informavo, kad svarstoma galimybė uždaryti Pristavonių mokyklą, kurią telanko šeši vaikai. Dėl lėšų ir mokinių stygiaus uždarymas gresia ir lietuviškoms Navinykų bei Vidugirių pagrindinėms mokykloms.

Siekdama sumažinti mokinių pavėžėjimo sąnaudas Švietimo ir mokslo ministerija planuoja Punsko savivaldybei skirti vieną geltonąjį autobusiuką, nes jų dabar naudojamų dviejų didelių autobusų išlaikymas brangiai kainuoja.

Komiteto nariai Algirdas Vaclovas Patackas, Rima Baškienė ir Jaroslavas Narkevičius pritarė, kad reikia imtis priemonių išsaugoti Lenkijos lietuviškas mokyklas. "Reikia stengtis išlaikyti visus lietuviškus židinius, kurie yra užsienyje", - kalbėjo J. Narkevičius.

www.l24.lt

Komentuoti