Spausdinti šį puslapį

Į aukštąsias stoja kaip niekad daug vyresnių žmonių

2011-07-22, 15:43
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Penktadienis – paskutinė diena, kai galima pateikti prašymus studijuoti Lietuvos aukštosiose mokyklose.

Aukštųjų mokyklų asociacijos bendrajam priėmimui organizuoti duomenimis, paskutinę savaitę aktyvumas buvo labai didelis ir stojančiųjų skaičius jau viršija pernykštį.
Pasak specialistų, šiemet kaip niekad daug stoja vyresnių žmonių.


Visus reikiamus stojimo duomenis jau pateikė apie 38 tūkstančius stojančiųjų – tūkstančiu daugiau nei pernai. Aukštųjų mokyklų asociacijos bendrajam priėmimui organizuoti prezidentas Pranas Žiliukas sako, kad ypač nustebino daug didesnis ne šiemet bendrojo lavinimo mokyklas baigusių vyresnių stojančiųjų skaičius. Jų šiemet yra apie 10 tūkstančių.
„Net sunku prisiminti, kelių čia metų rekordas. Tai ir tie, kurie pernai neįstojo, tie, kurie bandė studijoti užsienyje ir grįžo į Lietuvą, tie, kurie buvo mokamose studijose, nusivylė ir stoja iš naujo“, – Lietuvos radijui sakė jis.
Daugiausia stojančiųjų, kaip kasmet, renkasi Vilniaus universitetą, o populiariausios išlieka ekonomikos studijos šiame universitete.
Prašymai bus registruojami iki penktadienio 17 val. Pirmieji pagrindinio priėmimo rezultatai bus skelbiami liepos 26 dieną.

Aistė Plaipaitė
       Lietuvos radijas

Komentuoti