Vilniaus savivaldybė Kultūros paveldo departamentą kaltina nekompetentingu biurokratizmu

2011-07-22, 07:26
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vilniaus miesto savivaldybė kreipėsi į Vilniaus apygardos administracinį teismą reikalaudama atlyginti už nuostolius, atsiradusius dėl neteisėtų biurokratinių Kultūros paveldo departamento veiksmų, susijusių su žemės sklypu Rinktinės g. 2. Savivaldybė reikalauja atlyginti žalą dėl prarastų 10 mln. litų investicijų į Energetikos ir technikos muziejų ir nepastatyto iki 7 aukštų viešbučio. Visuose teismuose jau buvo patvirtintas detaliojo plano teisėtumas.


„Kultūros paveldo departamento veiksmus vertiname kaip ypač aukšto lygio biurokratizmą, prasilenkiantį su įstatymais, civilizuotame pasaulyje tai būtų suprasta kaip prielaidos korupcijai. Mes kovojame prieš biurokratizmą ir neveikimą. Skundas nukreiptas prieš pareigūnus, kurių atsakomybės pasigendame, ir iš atsakingų pareigūnų reikalausime atlyginti žalą“, - teigia Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Savivaldybė į teismą kreipiasi reikalaudama atsakomybės už neveiksnumą ir prašydama atlyginti žalą, kuri padaryta miestui dėl prarastų investicijų, nesukurtų darbo vietų, negauto nekilnojamojo turto mokesčio, gyventojo pajamų mokesčio.
„Dėl konfliktų ir nesutarimų tarp privataus investuotojo ir Kultūros paveldo departamento (KPD), netekome investicijų, istorinis pastatas neatstatytas, negalėjome pateikti projekto ir iš Europos Sąjungos gauti apie 10 mln. litų finansavimo“, - sako Energetikos ir technikos muziejaus direktorė Rasa Augutytė.

„Vilniaus planas“ architekto M. Pakalnio teigimu, miestas praranda investicijas ir darbo vietas dėl tokios biurokratijos. Architektas sako, kad viešbučio statyba niekaip nebuvo susijusi su istorinio kamino atkūrimu, galimybė tą kaminą atkurti turėjo būti tikslinama rengiant detalųjį planą.

Rengiant teritorijos vystymo projektą, su KPD buvo suderinti projektiniai pasiūlymai, kurie numatė tiek viešbučio statybą, tiek istorinio elektrinės pastato pritaikymą muziejui. Vienas iš pritaikymo darbų - istorinio kamino atkūrimas, 50 metrų, 4-6 m. skersmens, jame įrengiant panoraminį apžvalgos bokštą. Pagal šiuos projektinius pasiūlymus buvo parengtas ir su KPD suderintas ir patvirtintas detalusis planas, kuris galioja iki šiol. KPD pagal šį galiojantį planą neišdavė leidimo tvarkyti muziejų, statyti naują turizmo objektą ir vilkino procesą.


vilnius.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24