SAM sutarė su pacientų organizacijomis dėl nuolatinio bendradarbiavimo

2013-04-01, 07:28
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Sveikatos apsaugos ministerijoje vykusiame sveikatos apsaugos ministro Vytenio Povilo Andriukaičio susitikime su pacientų organizacijų atstovais buvo pritarta ministro siūlymui įkurti neformalų Pacientų forumą. Mažiausiai keturis kartus per metus visų registruotų pacientų organizacijų atstovai būtų kviečiami susitikimuose su Sveikatos apsaugos ministerijos vadovybe išsakyti aktualijas.

Pasak ministro, pirmasis Pacientų forumo susirinkimas galimas jau po poros mėnesių. „Dabar valstybė negirdi didelės dalies pacientų organizacijų balso, gaji nuomonė, kad pacientų organizacijos valdomos farmacijos kompanijų, – sakė V. P. Andriukaitis. – Noriu pakeisti tokią praktiką: įsiklausyti į kiekvienos organizacijos balsą, kad ministerija ir pacientų organizacijos dirbtų kartu, juk dirbame dėl vieno tikslo – paciento gerovės“.

Pacientų atstovai ministrui V.P. Andriukaičiui vardino opiausias problemas: naujų medikamentų įtraukimo į kompensuojamųjų vaistų sąrašus klausimą, menką finansavimą, kai kuriomis ligomis sergančių pacientų diskriminavimą.

Pacientų organizacijų atstovai skeptiškai vertino nacionalinę sveikatos sistemą dėl jos padriko valdymo. „Reikalingas ne proginis, o sisteminis požiūris“, – sakė Gediminas Žižys, sergančiųjų prostatos vėžiu draugijos pirmininkas.

Sveikatos apsaugos ministerijos vadovybė nuo sausio mėnesio susitinka su sveikatos apsaugos sistemos dalyviais. Susitikimų protokolus ir stenogramas galima rasti SAM tinklalapyje www.sam.lt.

www.sam.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24