Daugiausiai traumų patiria paaugliai

2013-02-25, 10:25
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Iš visų pernai besikreipusiųjų dėl draudimo išmokos, daugiausia traumų patyrė 13-18 m. paaugliai. Šios amžiaus grupės traumų skaičius sudarė 23% visų registruotų atvejų, rodo „BTA Insurance Company“ SE filialo Lietuvoje draudimo nuo nelaimingų atsitikimų duomenų tyrimas.

Didėjant apdraustųjų skaičiui, atitinkamai didėja ir traumas patyrusių asmenų skaičius. Pernai BTA patyrusiems traumas apdraustiesiems gyventojams išmokėjo beveik 40% daugiau draudimo išmokų nei 2011 m., ir ta suma viršijo 1 mln. litų.

„Nuo nelaimingų atsitikimų bei traumų nė vienas nesame apsaugotas, neapsaugos nuo jų ir draudimas, bet patyrus traumą ir dėl to praradus darbingumą, gauta draudimo išmoka padės išvengti  papildomų išlaidų ir kompensuos netektas pajamas“, - teigia „BTA Insurance Company” SE filialo Lietuvoje vadovaujantysis Asmens draudimo specialistas Ronaldas Grizickas.

Tyrimas, kuriame buvo analizuojami 1 - 70 m. amžiaus apdraustųjų duomenys, parodė, kad didžiausia traumų rizika užfiksuojama paauglių ir jaunimo grupėse - 42%, o  tris ketvirtadalius visų traumų, dėl kurių buvo kreiptasi į draudimo bendrovę, patyrė vyriškosios lyties atstovai.

BTA tyrimo duomenimis, mokyklinio ir ikimokyklinio amžiaus apdraustieji dėl traumų kreipiasi ne taip dažnai kaip paaugliai, jų buvo 12% visų besikreipiančiųjų, o rečiausiai dėl traumų kreipėsi 65 metų amžiaus ir vyresni apdraustieji, jų patirtų traumų skaičius nesiekia net 1% visų besikreipiančiųjų.

Iš viso bendrovė nuo 2000 m. Lietuvoje užregistravo beveik 15 000 nelaimingų atsitikimų. Pernai šių atsitikimų buvo 44% daugiau nei 2011 m, t.y. beveik  3 000 įvykių. Nelaimingų atsitikimų augimas nesikeičia jau kelis metus – panašios tendencijos stebėtos ir užpernai.

Remiantis draudimo bendrovės statistika, žmonės dažniausiai susižaloja galūnes arba veidą. Traumų penketuke - piršto lūžis, piršto sausgyslės pažeidimas, čiurnos sąnario srities sužalojimas, vienos plaštakos riešo kaulų, delnakaulių lūžimas arba išnirimas, veido minkštųjų audinių, vokų, smakro audinių pažeidimai.

Tyrimas taip pat atskleidžia, jog vaikai savaitgaliais patiria kiek mažiau nelaimingų atsitikimų nei darbo dienomis, skirtingai nuo studentų, kurie savaitgaliais  patiria 11% įvykių daugiau negu kitomis savaitės dienomis. Nelaimingiausia savaitės diena, bendrovės duomenimis, vairuotojams buvo antradienis, darbininkams – pirmadienis, o tarnautojams – penktadienis.

Iki  kovo 31 d. BTA vyksta akcija, kurios metu draudimo nuo nelaimingų atsitikimų sąlygos yra ypač palankios draustis šeimoms. Šios akcijos metu draudžiant du ir daugiau asmenis, tarp kurių yra bent vienas suaugęs asmuo (virš 18 metų amžiaus), draudimo įmokoms papildomai taikoma nuo 10 iki 15% nuolaida. Be to, tik šios akcijos metu, nemokant papildomos įmokos, asmenys apdraudžiami nuo papildomų rizikų, todėl draudimo išmokas galės gauti ir už operacijas dėl kaulų lūžio ar susirgus ūminiu apendicitu.

„BTA Insurance Company“ SE filialas Lietuvoje per 2012 m. Lietuvoje uždirbo virš 10 mln. litų neaudituoto grynojo pelno. Lyginant su pernai metų tuo pačiu laikotarpiu, šių metų bendrovės veiklos rezultatas yra net 6,9 mln. Lt arba daugiau nei 3 kartus didesnis nei pernykštis. Draudimo bendrovės apyvarta pernai siekė 159,7 mln. litų ir tai yra 27,5 mln. daugiau nei per 2011 m.

www.sc.bns.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24