Jungtinės Karalystės specialistai patvirtino, kad Sartuose dalyvavusių ristūnų žirgų kraujo mėginiuose dopingo nenustatyta

2013-02-12, 14:32
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Šių metų vasario 2 dieną Dusetose vyko tradicinės, kasmetinės, 107-sios ristūnų žirgų lenktynės „SARTAI – 2013“. Renginio metu nuolat budėjo dviejų privačių veterinarijos gydytojų ekipažai. Duomenų apie žirgus, traumuotus ar susirgusius lenktynių metu ar joms pasibaigus, negauta.

Preliminariai žirgų sveikatos būklę prieš lenktynes tikrino Zarasų valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos sudaryta komisija, vadovaujama Zarasų valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininko Dariaus Kazulėno. Dopingo tyrimams komisija atrinko keturių pačių eikliausių žirgų kraujo mėginius. Šių metų vasario 8 dieną buvo gautas patvirtinimas, kad draudžiamų veterinarinių medžiagų mėginiuose nenustatyta.

„Šiemet tradicinėse lenktynėse dalyvavo 67 žirgai. Atrinkti ristūnų kraujo mėginai buvo tikrinami pagal draudžiamų medžiagų sąrašą, kurį 2011 metais paskelbė Tarptautinė jojimo federacija. Kaip ir kasmet, norėta išsiaiškinti, ar žirgams nebuvo duota draudžiamų veterinarinių preparatų (dopingo).

Žirgų kraujo mėginiai buvo paimti vos tik pasibaigus varžyboms ir išsiųsti ištirti į Kembridžširo  (Jungtinė Karalystė) laboratoriją“, – komentavo organizacinio komiteto narys, atsakingas už žirgų sveikatos tikrinimą, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Gyvūnų sveikatingumo ir gerovės skyriaus vyriausiasis veterinarijos gydytojas Algis Dranseika.

www.vmvt.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24