Tyrimas dėl nesaugių lenkiškų konditerijos gaminių apėmė net keturiolika Europos Sąjungos šalių

2013-02-09, 07:32
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad naujausiais Europos Komisijos Skubių pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistemos RASFF duomenimis, nesaugi Lenkijos įmonės „Magnolija Sp. Z. o. o.“ produkcija buvo išplatinta net 14-oje Europos Sąjungos valstybių.

Europos Komisijos pateiktuose pranešimuose informuojama, kad vykdant skubius patikrinimus dėl nuodais graužikams užterštų konditerijos gaminių, nesaugia minėtos įmonės produkcija uždrausta prekiauti ne tik pačioje Lenkijoje, bet ir Austrijoje, Belgijoje, Bulgarijoje, Čekijoje, Vokietijoje, Vengrijoje, Latvijoje, Liuksemburge, Nyderlanduose, Rumunijoje, Slovakijoje, Švedijoje ir Lietuvoje.

Iš RASFF sistema išplatinto nesaugių produktų sąrašo į Lietuvos rinką pateko tik vieno pavadinimo vaflių „Poezija“ su pienišku įdaru siunta. Tačiau įvertinus riziką, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos sprendimu, šiuo metu Lietuvoje laikinai uždrausta prekiauti visais Lenkijos gamintojo „Magnolija Sp. Z o. o. pagamintais konditerijos gaminiais.
 

www.vmvt.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24