G.Steponavičius: Liberalai imasi lyderystės ginti pacientų ir gydytojų interesus

2013-02-08, 13:01
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Liberalų sąjūdžio surengtas apskritasis stalas „Sveikatos apsauga Lietuvoje: tarp reformų ir eksperimentų“ Seime tapo labai reikalinga ir konstruktyvia diskusija su visomis sveikatos sistemos sėkme suinteresuotomis pusėmis.

Kol dabartiniai sveikatos apsaugos vadovai daugiau gąsdina, o ne tariasi, daugiau klaidina, o ne aiškina, liberalai imasi lyderystės ginti pacientų ir gydytojų interesus, kurie nori turėti pasirinkimo teisę medicinoje. 

Veikimas opozicijoje pasižymi tuo, kad apie valdžios reformų ketinimus gali kartais sužinoti tik tada, kai būsimos pertvarkos pradedamos „stumti“ teisės aktų pavidalu. Atrodo, kad civilizuotos diskusijos ir rimti, įrodymais bei kitų šalių gerosiomis praktikomis grįsti sveikatos apsaakugos sistemą liečiantys sprendimai, deja, nėra naujosios valdžios stiprioji pusė. Tą patvirtino ir SAM viceministro G. Černiausko apsilankymas diskusijoje, neįnešęs rišlesnio aiškumo nei ką, nei kaip ketina reformuoti dabartinė valdžia. 

Tačiau absoliuti dauguma dalyvavusių diskusijoje vieningai sutarė, kad negalima eiti pacientų ir gydytojų teisę rinktis ribojančių sprendimų keliu. Tai tik sudarytų papildomus barjerus rastis taip trūkstamai sveikatos apsaugos kokybei ir skaidrumui. Atskiro dėmesio verti profesionalų ir praktikų pranešimai, kuriuos artimiausiu metu paskelbsime viešai. 

Netoleruotini yra mėginimai skaidyti svarbiausią sveikatos sistemoje – pacientų bendruomenę, o kartu supriešinti valstybines ir privačias gydymo įstaigas. Būtent pacientų organizacijų iniciatyva prasidėjo pilietinė pacientų parašų rinkimo iniciatyva „Teisė pasirinkti“, kuria bus siekiama parodyti dabartiniams sprendimų stūmėjams, kad savavališki ir arogancija kvepiantys valdančiųjų veiksmai nepraslys nepastebėti. 

Kviečiu prisidėti prie šios akcijos sėkmės, o kartu ir džiaugiuosi, kad diskusijoje dalyvavę lieka neabejingi klausimui, kaip bus tvarkoma Lietuvos sveikatos sistema. Liberalai lieka šio judėjimo smaigalyje ir toliau atstovaudami tiems, kuriems ne vis vien. Tai ne trumpalaikis iššūkis mums, tad turime sutelkti žmones, tikinčius, kad per sąžiningą ir skaidrią konkurenciją galime pasiekti tai, ko tikisi žmonės.

www.liberalai.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24