Sustabdyta privataus vaikų darželio veikla

2013-02-03, 17:30
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos sprendimu, sustabdyta privačios įstaigos „Jolitos darželis“ (S. Stanevičiaus g. 93, Vilnius) veikla.

Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnyba, gavusi vartotojo skundą dėl privačiame name  įsikūrusio vaikų darželio „Jolitos darželis” galimai neteisėtos veiklos netinkamomis sąlygomis, nedelsiant atliko šio darželio patikrinimą.

Vartotojo skunde minėta informacija pasitvirtino. Patikrinimo metu buvo nustatyti grubūs pažeidimai: vaikų darželis veikė neturint maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimo, vaikų žaidimų patalpa buvo vienoje erdvėje su virtuve, kurioje namo šeimininkai gamino maistą sau ir auklėtiniams, maisto gamybos inventorius buvo neženklintas, nebuvo dezinfekcinių medžiagų, nesudarytos sąlygos vaikams nusiplauti rankas.

Patikrinimo dieną 14 skirtingo amžiaus vaikų prižiūrėjo dvi auklėtojos, kurios nebuvo pasitikrinę sveikatos ir neišklausę bendrų higienos žinių kursų.

Atsižvelgus į nustatytus pažeidimus, privačios įstaigos „Jolitos darželis“ veikla sustabdyta. Tik pašalinusi patikrinimo metu nustatytus trūkumus ir įteisinusi savo veiklą, ši įstaiga galės dirbti toliau.

,,Tėveliams, vedantiems vaikus į privačias ikimokyklinio ugdymo įstaigas, siūlome atkreipti dėmesį į maitinimo organizavimą jose. Tėvai turėtų pasidomėti, kas ir kaip maitina jų mažylius. Ar maisto tvarkymo veikla vykdoma legaliai, turint tokiai veiklai oficialų leidimą, galima pasitikrinti Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos interneto svetainėje http://www.vet.lt/mtsr/”, – komentavo Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus vyriausioji specialistė Vita Šturmienė.

www.vmvt.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24