Donoro širdį iš Kauno į Vilnių pasieniečiai atskraidino per 19 min.

2012-12-31, 13:06
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pirmadienio naktį pasieniečių sraigtasparniu iš Kauno klinikų į Santariškes transplantacijos operacijai buvo atskraidinta donoro širdis. Skrydis truko 19 min.

Gavę pranešimą iš Nacionalinio transplantacijos biuro Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Avicijos rinktinės pasieniečiai sraigtasparniu „Eurocopter 135“ iš savo bazės Paluknyje, Trakų rajone, nuskrido į Kauną, kur nusileido prie klinikų.

Apie 2 val. nakties į pasieniečių sraigtasparnį po operacijos atskubėjo penkių medikų brigada, nešina jauno donoro širdimi. Kaune pakilęs VSAT sraigtasparnis vos po 19 min. trukusio naktinio skrydžio nusileido prie pat Santariškių klinikų Vilniuje. Čia išlaipinę į širdies persodinimo operaciją nuskubėjusius gydytojus pasieniečiai sraigtasparniu grįžo į savo bazę Paluknyje.

2011 m. gegužę VSAT ir Nacionalinis transplantacijos biuras pasirašė sutartį, pagal kurią transplantacijai reikalingi organai skraidinami moderniais pasieniečių sraigtasparniais „Eurocopter“. Nuo tada šie orlaiviai tokiems skydžiams pasitelkiami nuolat.

Pasieniečių pilotai organus yra pasirengę operatyviai gabenti ir iš užsienio šalių, tačiau kol kas to neprireikė.
VSAT sraigtasparniai „Eurocopter“ yra ypač greitaeigiai, ekonomiški, manevringi, jiems leistis ir kilti reikia nedidelio ploto, todėl organų paimti jie gali leistis kone ligoninių kiemuose ar jų teritorijose.

Šiuo metu VSAT Aviacijos rinktinė eksploatuoja 5 sraigtasparnius: du „Eurocopter 120B Colibri“, du „Eurocopter 135“ ir vieną „Eurocopter 145“.

www.pasienis.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24