Spausdinti šį puslapį

Petrašiūnuose duris atvėrė psichikos dienos stacionaras

2012-12-14, 07:45
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Kauno Dainavos poliklinikai priklausančiose patalpose Petrašiūnuose ketvirtadienį buvo oficialiai atidarytas psichikos dienos centras. Moderniai įrengtame centre pagalba bus teikiama ne tik sergantiesiems, bet ir jų artimiesiems.

Toks psichikos dienos centras, teikiantis paslaugas psichikos ar elgesio sutrikimų turintiems asmenims, yra antrasis Kaune. Centre įrengta 15 vietų.

Pasak Kauno Dainavos poliklinikos direktoriaus Giedriaus Andziukevičiaus, prie šio projekto įgyvendinimo buvo eita daugiau kaip 10 metų. „Šis centras - ne tik akivaizdi nauda ir pagalba šeimai, kurioje yra psichikos liga sergantis ligonis, bet ir pačiam žmogui - jis nebus atskiriamas nuo savo šeimos: gavęs profesionalią medicininę pagalbą, jis grįš į sau artimą aplinką", - teigė Dainavos poliklinikos vadovas.

„Džiaugiuosi, kad Dainavos poliklinikai gražiame gamtos kampelyje - Petrašiūnuose šalia pušyno - pavyko sukurti ramybės oazę. Neabejoju, kad čia dvasios ligomis sergantys ligoniai atras sielos atgaivą, gaus visapusiškai kvalifikuotas medikų paslaugas", - centro atidarymo ceremonijos metu sakė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Petrašiūnų psichikos dienos stacionare bus teikiamos paslaugos asmenis, turintiems elgesio bei psichikos sutrikimų: sergantiems demencija dėl Alzheimerio ligos, kraujagysline demencija, demencija dėl Pick'o, Parkinson'o, Huntington'o ir kitų ligų, asmenims, sergantiems šizofrenija, depresija, turintiems kitų psichinių sutrikimų. Paslaugos taip pat bus teikiamos ir jų šeimos nariams.

Psichikos dienos stacionaruose sergantysis vienoje vietoje gali gauti kompleksinę, į individualius jo poreikius orientuotą, profesionalią gydytojų psichiatrų, psichologų, slaugytojų, socialinių darbuotojų pagalbą. Ligonio šeimos nariams sudaromos galimybės laikinai atsitraukti iš globos proceso, tampa lengviau derinti šeiminius bei darbinius įsipareigojimus, pagerėja gyvenimo kokybė, sumažėja „perdegimo" grėsmė.

Centro įkūrimo projektas buvo finansuojamas iš Europos Sąjungos lėšų. Jo įkūrimui skirta daugiau kaip 900 tūkst. litų.

www.kaunas.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti