Šeškinės poliklinika mini 25-ių metų sukaktį

2012-12-12, 08:26
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

1987 metais Šeškinėje, Vilniuje architekto Kęstučio Pempės suprojektuotame pastate buvo atidaryta viena didžiausių ir moderniausių tuometiniame Pabaltijyje poliklinikų, galinti aptarnauti iki 80 tūkst. gyventojų. Tuo metu mieste jai buvo suteiktas 10-os miesto poliklinikos vardas. Pradžioje ji teikė konsultacinę ir gydomąją pagalbą keliolikai tūkstančių pacientų, gyvenančių naujai iškilusiame Šeškinės mikrorajone, vėliau aptarnavo besikuriančius Justiniškių, Fabijoniškių ir Pašilaičių rajonų gyventojus. Šiuo metu poliklinikoje prisirašę per 92 tūkst. gyventojų.

Paskutiniaisiais metais buvo optimizuojami įstaigos veiklos procesai, atliekami struktūriniai įstaigos pokyčiai, reikalingi užtikrinti kokybiškas paslaugas kasdien poliklinikoje apsilankantiems beveik 3000 pacientų, kur beveik 200 gydytojų ir tiek pats slaugytojų teikia šeimos, vaikų ligų gydytojų ir antrinio lygio gydytojų konsultantų arba ambulatorinės medicininės reabilitacijos paslaugas.

Valstybės kapitalo investicijomis bei sveikatos sektoriui skiriamomis Europos Sąjungos fondų lėšomis nuo 2007 metų poliklinikoje palaipsniui atliekami pastato vidaus ir išorės atnaujinimo darbai, įsigyjama moderni medicininė įranga ir aparatūra, todėl poliklinikoje dirbantys specialistai turi visas galimybes ir priemones suteikti šeimos medicinos prevencines ir gydymo paslaugas, kvalifikuotas aukštos kokybės konsultacijas ir plataus spektro ambulatorinę medicininę reabilitaciją.

Poliklinikoje įkurtas Vaikų kardiologijos ir neurologijos centras teikia vaikams kvalifikuotas konsultacijas naujagimiams, kūdikiams ir vaikams su aukšta raidos sutrikimų rizika ir tiems, kam nustatytos centrinės bei periferinės nervų sistemos ligos (pvz. galvos smegenų vandenė, epilepsija, migrena), konsultuojami vaikai ir jaunuoliai. Sveikatos būklei vertinti naudojama naujos kartos šiuolaikinė medicininė aparatūra neurosonoskopijai/grafijai, elektroencefalografija, kraujagyslių spalvinė sonoskopija/grafijai atlikti ir naujos kartos kardioskopinis aparatas.

Pacientų srautas ir paslaugų poreikis skatina įstaigą ieškoti naujų reabilitacijos teikimo formų, gerinti jau teikiamų paslaugų kokybę, todėl poliklinikoje taikomas platus reabilitacijos paslaugų spektras: manualinė terapija, akupunktūra, kineziterapija, ergoterapija, vandens procedūros, elektros ir kitos procedūros, pradėtos taikyti magneto terapijos procedūros.

Prie psichikos sveikatos centro įkurtas Psichikos dienos stacionaras, kurio paskirtis – teikiant socialines ir medicinines paslaugas sustiprinti psichikos negalią turinčių žmonių gebėjimus prisitaikyti prie aplinkos, skatinti socializaciją ir sudaryti sąlygas realizuoti savo gebėjimus, todėl pacientams teikiamas įvairiapusiškų paslaugų kompleksas vienoje vietoje: profesionali specialistų komanda teikia medicininę, psichologinę ir socialinę pagalbą, taikomos individuali ir grupinė psichoterapijos, audiovizualinė relaksacija, palaikomosios mankštos, šviesos ir užimtumo (mezgimas, piešimas, siuvimas, lipdymas ir kt.) terapijos.

Paskutiniais metais įsigytais naujais ultragarsiniais įrenginiais poliklinikos atsakingi skyriai atlieka kardioechoskopijas ir kitas plataus spektro echoskopijas, profilaktines ir diagnostines mamografijas. Pilnai atnaujinta akių ligų gydytojų ir gydytojų otorinolaringologų diagnostinė medicinininė įranga bei stomatologinė įranga.

2007 metais įstaiga gavo Kokybės vadybos sistemos atitikties sertifikatą LST EN ISO 9001:2001.

Poliklinikoje dirba daugiau kaip 550 darbuotojų kolektyvas, kurio didžioji dalis poliklinikoje dirba daugiau kaip 20 metų, nuolat aktyviai dalyvauja sveikatos reformos procesuose.

www.vilnius.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24