„Rožinio kaspino“ autobusėlis keliavo po Vilniaus rajoną

2015-06-10, 09:09
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
asociatyvi nuotrauka asociatyvi nuotrauka © Scanpix

Krūties vėžys – dažniausia išsivysčiusių šalių moterų onkologinė liga. Vėžio pradžia – mažytė pakitusi ląstelė, kuri dažniausiai dėl nepaaiškinamų priežasčių ima elgtis ne taip, kaip turėtų. Taip krūtyje ar pažastyje ima kauptis „taisyklių nepaisančios“ ląstelės, iš kurių pertekliaus susidaro mazgas (navikas). Jis gali augti nesukeldamas jokių nemalonių pojūčių net 15 metų. Krūties vėžiu dažniausiai suserga 55 – 65 metų moterys, kai nuslopus kiaušidžių veiklai ir prasidėjus menopauzei krūtys tampa itin jautrios hormonų pokyčiams. Reguliariai tikrinantis krūtis, vėžį galima nustatyti ankstyvoje stadijoje. Kuo anksčiau nustatoma liga, tuo didesnė tikimybė pasveikti.

Vilniaus visuomenės sveikatos biuras, rūpindamasis Vilniaus rajono moterų sveikata, suteikė joms galimybę pasitikrinti dėl krūties vėžio. Balandžio 27 – 29 bei gegužės 21 ir 28 dienomis NEDELSK komanda aplankė 5 Vilniaus rajono ambulatorijas, kuriose sveikatą pasitikrinti panoro per 400 moterų, 11-ai iš jų diagnozuoti pakitimai krūtyse, 2 - pastebėti galimo krūties vėžio požymiai, dėl kurių rekomenduojama išsamiai pasitikrinti.  

Pirmąją dieną autobusėlis keliavo į Maišiagalos ambulatoriją, kur pasitikrinti susirinko 98 moterys, Medininkuose ir Mickūnuose taip pat beveik po šimtą moterų atėjo nemokamai pasitikrinti dėl krūties vėžio. Jas tikrino gydytoja onkologė A. Lukšytė. Gegužės 21 d. patikros buvo tęsiamos Rudaminoje, kur patikrinta 101 moteris. Gegužės 28 d. buvo tikrinamos Vilniaus rajono Nemėžio gyventojos - patikrintos 99 moterys.

Biuro komanda džiaugiasi dėl didelio moterų susidomėjimo šiuo projektu ir sako – NEDELSKITE! Dėl savęs ir dėl tų, kurie Jus myli!

Parengta pagal projekto NEDELSK informaciją

Dovilė Jakubavičiūtė

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24