Sostinės Centro poliklinika atšventė 10-ies metų jubiliejų

2012-12-11, 07:37
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Prieš 10 metų sostinės centre įsikūrė Centro poliklinika. Šiandien – tai modernus diagnostikos centras, kuriame sukoncentruotos antrinio lygio specialistų pajėgos, diagnostinė aparatūra ir keturi poliklinikos filialai, kuriuose dirba pirminės sveikatos priežiūros paslaugas teikiantys gydytojai ir kai kurių sričių gydytojai specialistai. Šiandien čia – beveik 140 tūkst. pacientų ir apie 700 kvalifikuotų medicinos darbuotojų.

Poliklinika pirmoji ėmėsi įgyvendinti ir įgyvendino  e. sveikatos technologijas Lietuvoje: elektroninę pacientų registravimosi sistemą, elektroninę laboratoriją, elektroninės vaiko raidos istoriją ir kt.

„Nors prieš 10-metį  Vilniaus miesto savivaldybės tarybos  priimtas sprendimas – sujungti į vieną 6 miesto poliklinikas – susilaukė didelio pasipriešinimo tiek iš poliklinikų darbuotojų, tiek iš pacientų, tiek iš įvairių visuomeninių organizacijų, daugelio visų pastangomis šiandien turime puikią sveikatos priežiūros įstaigą visai šeimai.

Čia dirba kvalifikuoti šeimos gydytojai ir gydytojai-specialistai,  įstaiga turi  pačią moderniausią mieste  diagnostinę aparatūrą, viena pirmųjų šalyje įgyvendino  vaiko raidos  elektroninės sveikatos istorijos projektą, išplėtė  e. paslaugų spektrą, taiko naujausius gydymo bei darbo metodus. Ši medicinos įstaiga iš viso  turi 133 780 pacientų, per metus užregistruojama per 1 mln. apsilankymų, budinti įstaigos tarnyba kiekvieną savaitgalį priima apie 100 ligonių", – sako Vilniaus meras Artūras Zuokas.  

 Pasak, poliklinikos vadovų, per pastaruosius metus paslaugų spektras plečiamas taip, kad pacientas ir jo šeima visas reikalingas paslaugas gautų vienoje vietoje. Taip atsirado Moterų klinika, o šalia jos – sukoncentruotos ambulatorinės paslaugos vaikams. Didžiulę pagalbą šeimai teikia Slaugos, paliatyviosios medicinos ir socialinių paslaugų klinikos darbuotojai. Jie ne tik slaugo sunkius ligonius namuose, bet ir suteikia naudingų žinių šeimos nariams.

Nuo 2011 metų pabaigos šeimos gydytojo paslaugos suaugusiems ir vaikams teikiamos visą parą ištisus metus. Ją teikia naujai suformuota Budinčio gydytojo tarnyba. Centro poliklinika – pirmoji ir kol kas vienintelė poliklinika sostinėje, aptarnaujanti pacientus be poilsio dienų. Pats naujausias 2012 metų padalinys – Psichiatrijos dienos stacionaras, kurio pacientai turės galimybę naudotis naujausiais gydomosios ir menų terapijos būdais.

Daugelį paslaugų poliklinika pradėjo teikti atsižvelgdama į pacientų poreikius. Pradėtos teikti invazinio skausmo malšinimo dienos stacionaro paslaugos. Bendradarbiaudama su Vilniaus miesto savivaldybe, Centro poliklinika pradėjo įgyvendinti osteoporozės profilaktikos programą „Tylioji epidemija. Osteoporozės ankstyvoji diagnostika". Viena naujausių paslaugų – specialūs genetiniai tyrimai kūdikio besilaukiančioms, rizikos grupei priklausančioms, moterims.

Nemažai dėmesio skiriama pacientų informavimui interneto svetainėje, leidžiant įvairius leidinius, organizuojant akcijas ir renginius, kurių metu stengiamasi suteikti kuo daugiau informacijos apie pacientams rūpimus klausimus. Atliekamų apklausų, kurias dažnai rengia poliklinikos specialistai, metu surinkta informacija – būdas išsiaiškinti pacientų pageidavimus ir lūkesčius.

www.vilinius.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24