„Švarių rankų šokio“ iniciatyva sulaukė daug dėmesio

2012-12-08, 06:51
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras (ULAC) dar rudenį pakvietė ikimokyklinių įstaigų ir pradinių klasių ugdytinius prisijungti prie iniciatyvos „Švarų rankų šokis“ – lavinti asmens higienos įpročius ir kūrybiškai pažvelgti į švarių rankų svarbą – sukurti originalų šokį, nufilmuoti ir, įkėlus į interneto svetainę youtube.com, atsiųsti mums.
 
Šią iniciatyvą paskatino  ir leidykla „Alma littera“.

„Švarių rankų šokio“ iniciatyva sulaukė daug dėmesio – užsiregistravo  per pusantro šimto konkurso dalyvių. Šoko ir patys mažiausieji ir šiek tiek vyresni, ir skambant savos kūrybos dainelėms, ir populiariems pasaulyje muzikos ritmams.

Šokėjus galima išvysti pačiose įvairiausiose aplinkose: mokyklos kieme, klasėje, bibliotekoje, prausykloje. Išvydome ir įvairiausių vaidinimų, šešėlių teatrą.
 
Dėkojame tiems, kurie palengvino konkurso komisijos darbą ir siųsdami savo nufilmuotų šokių nuorodas tiksliai surašė: kas siunčia ir iš kur, nepamiršo savo kontaktų, pedagogų pavardžių.
 
Prisipažįstame, kad išrinkti originaliausius šokėjus buvo tikrai labai sunku. Visi konkurso dalyviai pasirodė šauniai, o svarbiausia – išmoko, kaip teisingai plauti rankas. Nuo šiol jie mokės tai atlikti linksmai ir rankų plovimas galės būti ne sunkia prievole,  bet smagiu žaidimu.
 
Visi konkurso dalyviai bus apdovanoti ULAC padėkos raštais, o 14 originaliausiųjų – leidyklos „Alma littera“ knygų rinkiniais. Dovanos nugalėtojus turėtų pasiekti iki šv. Kalėdų. Susieksime el.paštu arba nurodytu telefono numeriu.

  
Iniciatyvos „Švarių rankų šokis” nugalėtojai atsitiktine tvarka:
 
1. Biržų mokykla darželis “Vyturėlis “, priešmokyklinė grupė
 
2. Jonavos Raimundo Samulevičiaus pagrindinė mokykla.
 
3. Panevėžio raj. Krekenavos Mykolo Antanaičio gimnazija:
4a kl., mokytoja Vilma Miliukienė
4b kl., mokytoja Dainora Vytaitė
5b kl., mokytoja Rima Balčiuvienė
 
4. Klaipėdos lopšelis-darželis „Švyturėlis“
 
5. Tauragės raj. Sartininkų pagrindinė mokykla, 4 klasė. (mokytoja Renata Jonuškienė.)
 
6. Utenos kultūros centro šokių ir dainų ansamblis „Vieversa“ (ansamblio vadovė – Roberta Macelienė, akomponiatorė – Laisvida Pakenienė)
 
7. Ukmergės vaikų lopšelis-darželis „Šilelis“, grupė „Boružėlės“ (auklėtoja – Zita Prilepina, meninio ugdymo pedagogė – Jolanta Kanapienienė)
 
8. Kauno raj. Domeikavos gimnazija, 3A klasė
 
9. Telšių lopšelis-darželis „Berželis“, grupė „Riešutėliai“ (priešmokyklinio ugdymo pedagogė Regina Klemovienė)
 
10. Šakių raj. Lukšių Vinco Grybo gimnazija, 3a klasė. (mokytoja Rasa Kurienė)
 
11. Vilkaviškio raj. Pilviškių „Santakos“ gimnazijos „Kodėlčiukų“ grupė (auklėtoja Aušra Maknickienė, meninio ugdymo pedagogė Renata Janavičienė)
 
12.  Panevėžio Kazimiero Paltaroko gimnazija 2a klasė, (mokytoja Sonata Marcinkevičienė, šokio mokytojas Gintaras Petraitis)
 
13. Radviliškio raj. lopšelis-darželis ,,Žvaigždutė", grupė ,,Ežiukai" (priešmokyklinio ugdymo pedagogė Rolanda Šilianskienė).
 
14. Vilniaus lopšelis-darželis „Liepsnelė“, grupė „Nykštukai“ (auklėtoja – Sveta Zareckaja).

www.ulac.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24