Laikinai sustabdyta maisto prekių parduotuvės Vilniuje veikla

2012-11-24, 08:21
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad laikinai sustabdyta UAB „Via Domina“ (Baublio g. 3B, Vilnius, Santariškių klinikų miestelyje) maisto prekių parduotuvės veikla.

Parduotuvėje patikrinimas atliktas tiriant iš vartotojo gautą informaciją, kad čia prekiaujama netinkamais maisto produktais. Patikrinimą atlikę Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai įsitikino, kad vartotojo skundas – pagrįstas.

„Patikrinimo metu parduotuvėje buvo prekiaujama įvairiais maisto produktais (pieno ir mėsos gaminiais, sausainiais, saldainiais ir kt.), nealkoholiniais ir alkoholiniais gėrimais su pasibaigusiais tinkamumo vartoti terminais. Iš viso surinkta per 460 kg įvairių, 200 skirtingų pavadinimų netinkamų vartoti maisto prekių. Nustatyta, kad parduotuvės darbuotojai ne tik prekiavo maisto produktais su pasibaigusiais tinkamumo vartoti terminais, bet ir klastojo šiuos terminus, savavališkai juos pratęsdami“,- patikrinimo rezultatus komentavo Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkė Vaida Barkovskienė.

Parduotuvėje nustatyta ir visa eilė bendrų higienos pažeidimų – pagalbinės patalpos buvo užkrautos nenaudojamais daiktais, todėl netinkamai valomos ir dezinfekuojamos, maisto produktai sandėliuojami netinkamomis sąlygomis. Prekybos salei ir kitoms patalpoms reikalingas remontas, o darbuotojos dirbo nepasitikrinę sveikatos ir neišklausę privalomųjų higienos įgūdžių mokymų.

Atsižvelgus į nustatytų pažeidimų mąstą ir galimą pavojų vartotojų sveikatai, Vilniaus valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba nurodė nedelsiant sunaikinti maisto produktus su pasibaigusiais tinkamumo vartoti terminais ir laikinai sustabdė šios parduotuvės veiklą, kol bus pašalinti visi nustatyti trūkumai. Parduotuvės savininkei skirta piniginė bauda.

www.vmvt.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24