Uždrausta realizuoti per 40 t neaiškios kilmės kiaulienos

2012-10-23, 18:58
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos sprendimu, uždrausta tiekti į mūsų šalies rinką 40 tonų neaiškios kilmės kiaulienos. Skubus patikrinimas atliktas, gavus informacijos apie vienai iš šalies mėsos perdirbimo įmonių pasiūlytą įsigyti galimai vogtą mėsos produkciją iš Danijos.

Tyrimas pradėtas, gavus įmonės UAB „Pajūrio mėsinė“ prašymą įvertinti siūlomos įsigyti atvėsintos kiaulienos krovinio saugą ir kokybę, nes įmonei įtarimų sukėlė nepagrįstai žema prekių kaina. Tikrindami gautą informaciją, Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai kartu su Valstybės sienos apsaugos tarnybos prie Vidaus reikalų ministerijos pareigūnu, atliko patikrinimą mėsos perdirbimo įmonėje UAB „Pajūrio mėsinė“.

Patikrintos dvi į įmonę atvykę transporto priemonės su mėsos kroviniu. Iš viso minėtais automobiliais buvo atvežta per 40 tonų kiaulienos (37,7 t mentės ir 2,6 t kumpio). Kiaulienos gabalai buvo nesupakuoti, sukabinti ant kablių, gabalų paviršiai glitūs, padengti lipniu skysčiu, pradėję gesti. Pagal pateiktus įsigijimo dokumentus negalima buvo identifikuoti mėsos produktų gamintojo, trūko įrodymų, kad transportavimo metu buvo užtikrinama tinkama krovinio temperatūra. Prekybos dokumentuose buvo nurodyta gyvulių skerdimo data, bet nenurodytas mėsos tinkamumo vartoti terminas, įmonė nepateikė Tarptautinio krovinių gabenimo važtaraščio.

Atsižvelgiant į patikrinimo rezultatus, Klaipėdos valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba priėmė sprendimą sustabdyti šių mėsos produktų tiekimą į rinką.

Pradėjus aiškintis į įmonę atvežtos atvėsintos kiaulienos kilmę, paaiškėjo, kad minėtos dvi transporto priemonės su kroviniu dar š. m. spalio 15 d. buvo sulaikytos Valstybės sienos apsaugos tarnybos Lazdijų rinktinės, Kalvarijų užkardos pareigūnų. Tuomet buvo išsiaiškinta, kad abu automobiliai ir jų krovinys yra pavogti ir ieškomi Danijos teisėsaugos pareigūnų. Dėl šio atvejo užvesta baudžiamoji byla ir pradėtas ikiteisminis tyrimas.

www.vmvt.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24