Pasiskiepyti nuo gripo visuomenę kvies žinomi žmonės

2012-10-18, 05:13
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras (ULAC) spalio 19 d. (penktadienį) 9 val. 30 min. Skiepų kabinete (Kalvarijų g. 153) rengia padrąsinimo akciją „Pasiskiepyk nuo gripo ir nesirk!“. Čia nuo gripo skiepysis Pekino olimpinių žaidynių sidabro medalio laimėtojas penkiakovininkas Edvinas Krungolcas, tarptautinės verslo Taikos premijos laureatas verslininkas dr. Vladas Lašas, televizijos laidos „Mamyčių klubas“ vedėja Eglė Skrolytė ir Kauno krašto nefrologinių ligonių draugijos pirmininkė Irma Juodienė, po gripo komplikacijų išgyvenusi inksto transplantaciją.

Apie gripą ir jo pavojus papasakos bei prie besiskiepijančiųjų būrio prisijungs ULAC vadovas prof. dr. Saulius Čaplinskas, Imunoprofilaktikos skyriaus vedėja Daiva Razmuvienė pristatys gripo vakcinas.
 
Šią savaitę Lietuvos sveikatos priežiūros įstaigas pasiekė gripo vakcinos, todėl gyventojai jau gali pasiskiepyti. Specialistai primena, kad skiepai yra specifinė profilaktikos priemonė, padedanti išvengti gripo ir kitų sunkių ligų bei jų komplikacijų.
 
Lietuvoje kasmet gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis suserga apie 400 tūkst. gyventojų,  tačiau nuo gripo kasmet pasiskiepija tik maždaug 7 proc. gyventojų. Tai yra vienas žemiausių rodiklių Europoje. Kitose ekonomiškai išsivysčiusiose šalyse skiepijimosi vidurkis siekia net 70–75 proc.
 
Didelė visuomenės dalis nežino, kad nuo gripo rizikos grupėms priklausantys asmenys gali pasiskiepyti nemokamai – valstybės lėšomis, o visi, pageidaujantys pasiskiepyti nuo gripo, paprasčiausiai turėtų kreiptis į savo šeimos gydytoją.

www.ulac.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24