Spausdinti šį puslapį

Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai pradėjo skubų apsinuodijimo maistu protrūkio tyrimą

2012-08-25, 09:39
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Š.m. rugpjūčio 22 d. iš Vilniaus  visuomenės sveikatos centro gavus informacijos apie galimą ūmios žarnyno bakterinės infekcijos protrūkį, Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai pradėjo skubų tyrimą. Kol kas dėl panašių sveikatos sutrikimų: karščiavimo iki 39,5 oC, viduriavimo, pykinimo, vėmimo, silpnumo, raumenų skausmų į medikus kreipėsi du asmenys, tačiau manoma, kad sunegalavusiųjų gali būti ir daugiau.

Tyrimo metu išsiaiškinta, kad susirgę asmenys rugpjūčio 18 d. dalyvavo vestuvių pobūvyje, kuris vyko UAB „Saimon“ priklausančiame restorane „Si“ (Vokiečių g. 15, Vilnius).

Restorane atlikto patikrinimo metu nustatyta, kad gaminant maistą restorano darbuotojai nesilaiko visų savikontrolės procedūrų, maistas neapsaugomas nuo užteršimo, dėl to kyla kryžminės taršos pavojus, trūksta dezinfekcinių priemonių.

„Tyrimą apsunkina tai, kad pobūvyje buvo vaišinamasi ne tik restorane pagamintais patiekalais, bet ir pačių dalyvių atsineštais tortais. Todėl negalime atmesti galimybės, kad taršos šaltiniu buvo greitai gendantys konditerijos gaminiai. Visas aplinkybes žinosime gavę restorano patiekalų bei darbinių paviršių ir inventoriaus plovinių laboratorinių tyrimų rezultatus“, – sakė Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininko pavaduotoja Vaida Barkovskienė.

Kol vyksta tyrimas restorano „Si“ veikla laikinai sustabdyta. Įmonei nurodyta nedelsiant atlikti  maisto tvarkymo patalpų plovimą ir dezinfekciją.

www.vmvt.lt

www.lvcom.eu

Komentuoti