Salmoneliozės protrūkis Vilniuje

2012-07-14, 12:50
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vilniaus valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba gavo informaciją iš Vilniaus visuomenės sveikatos centro apie devynis asmenis, įtariamus apsirgus bakterine žarnyno infekcija po dalyvavimo krikštynų pobūvyje restorane „Livin“ (Perkūnkiemio g. 5, Vilnius). Visi susirgę asmenys rytojaus dieną kreipėsi į medicinos įstaigas dėl karščiavimo, viduriavimo, pykinimo, vėmimo, silpnumo ir raumenų skausmų. Keturiems jų nustatytos bakterijos Salmonella enteritidis.

Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai nedelsiant patikrino restoraną „Livin“, priklausantį UAB „BJ Company“. Tikrinimo metu nustatyti bendri higienos reikalavimų pažeidimai: maisto tvarkymo patalpoje trūko tvarkos, buvo laikomi pašaliniai daiktai, maisto produktai buvo laikomi ne pagal reikalavimus – šaldiklyje, kartu su šaldytomis daržovėmis buvo laikomi valgomieji ledai ir utilizavimui skirti nekokybiški maisto produktai. Keliems restorane gaminamiems patiekalams nebuvo pateikti technologiniai aprašymai, rasta duonos gaminių su pasibaigusiais tinkamumo vartoti terminais. Nustatyta, kad pobūvio užsakovai restorane svečius vaišino atsineštiniu savos gamybos tortu.

Patikrinimo metu buvo paimti plovinių mėginiai nuo gamybos inventoriaus ir indų, skirtų stalo serviravimui per pobūvius, ir pristatyti ištirti į Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto laboratoriją.

Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos sprendimu, restorano „Livin“ veikla laikinai sustabdyta. UAB „BJ Company“ administracijai nurodyta atlikti restorano „Livin“ maisto tvarkymo patalpų plovimą ir dezinfekavimą, uždrausta naudoti nekokybiškus produktus (iš viso 7 kg), kurių tinkamumo vartoti terminai pasibaigę. Dvi restorano virėjos nukreiptos bakteriologiniam ištyrimui.

Epidemiologinis tyrimas tęsiamas.

www.vmvt.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24