Spausdinti šį puslapį

Vengiančios šalinti trūkumus prekybos įmonės veikla laikinai sustabdyta

2012-05-16, 15:52
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos sprendimu, laikinai sustabdyta didmeninės prekybos įmonės UAB „Rengmės mažmena“ (Mindaugo g. 42, Vilnius) veikla.

Gavę vartotojo skundą, Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai atliko neplaninį patikrinimą šioje didmeninės prekybos įmonėje. Patikrinimo metu buvo nustatyta daug grubių pažeidimų.

Įmonė užsiėmė šviežios ir šaldytos mėsos bei žuvies perpakavimu, neturėdama šiai veiklai leidimo. Prekyboje rasta ir uždrausta tiekti į rinką beveik 1,8 t šaldytos mėsos ir žuvies su pasibaigusiais tinkamumo vartoti terminais. Inspektoriai taip pat uždraudė platinti rinkoje lietuviškai nepaženklintus šaldytus ančių sparnelius (viso - 59 kg). Kai kurių sušaldytų mėsos produktų ženklinimo etiketėse trūko informacijos, negalima buvo atsekti produktų gamintojų, pakuotojų, tinkamumo vartoti terminų. Atsakingi darbuotojai nepildė savikontrolės žurnalų apie prekių priėmimą, temperatūrų registravimą, patalpų valymą, plovimą ir dezinfekavimą.

UAB „Rengmės mažmena“ didmeninės prekybos įmonei už neteisėtą veiklą, ženklinimo ir atsekamumo pažeidimus praėjusių metų rugsėjo mėnesį jau buvo taikytos administracinio poveikio priemonės, tačiau įmonė nepašalino ankstesnio patikrinimo metu nustatytų trūkumų. Atsižvelgusi į tai, Vilniaus valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba sustabdė šios įmonės veiklą, surašė Administracinių teisės pažeidimų protokolą, o atsakingam asmeniui skyrė baudą.
 

www.vmvt.lt

www.lvcom.lt

Komentuoti