Spausdinti šį puslapį

Klaipėdoje veiks pirmasis krizių intervencijos centras

2012-01-10, 06:56
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Klaipėdoje steigiamas vienintelis regione krizių intervencijos centras, kuriame bus teikiama psichologinė pagalba į sunkias gyvenimo situacijas patekusiems žmonėms.

Pasak jį kuriančios Respublikinės Klaipėdos ligoninės atstovo Algirdo Narinkevičiaus, čia psichologinę pagalbą per mėnesį galės gauti apie trys dešimtys į sunkias gyvenimo situacijas patekusių ir dėl to psichinės sveikatos sutrikimų kamuojamų žmonių. Anksčiau, pasak A. Narinkevičiaus, tokie žmonės neturėjo kur kreiptis – nebent į šeimos gydytoją, ar psichiatrą.

Centras įsikurs vienas iš seniausių Klaipėdos pastatų, praneša Lietuvos radijas. Pastate, kuriame įsikurs krizių intervencijos centras, pluša restauratoriai. XVIII amžiaus pabaigoje pastatytas, klasicistinio stiliaus bruožų turintis, kadaise buvęs Mėsininko namas, kaip teigiama, yra vienintelis išlikęs tokio stiliaus pastatas Klaipėdoje.

Jis nė karto nebuvo rekonstruotas, todėl restauratorius nustebino išlikusių autentiškų detalių gausa. Vasaros pradžioje čia turėtų pradėti veikti krizių intervencijos centras.

Pastatas restauruojamas ir krizių intervencijos centras kuriamas už Europos Sąjungos lėšas, bendra projekto vertė – beveik du milijonai litų.

Asta Kažukauskienė
Lietuvos radijas
www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti