Pagirios. Kaip gydytis ?

2012-01-01, 07:16
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pagirių simptomai pažįstami daugeliui: pykinimas, galvos skausmas, rankų drebėjimas, padažnėjęs pulsas, džiūstanti burna. Jie atsiranda todėl, kad organizmą nuodija alkoholio skilimo produktai: metanolis, acetaldehidas, rūgštys, fuzelis ir kiti. Be to alkoholis veikia kaip šlapimo išsiskyrimą skatinanti priemonė, todėl organizmas netenka daug skysčių, o su jais ir mineralinių medžiagų.

Patikimiausia priemonė nuo pagirių yra laikas. Tačiau yra metodų, kaip pagreitinti pagijimo procesą. Kai kuriuos dalykus mums „sufleruoja“ pats organizmas: norisi gerti, norisi rūgštaus... Rezultatas bus geresnis, jei nuo pagirių gydysimės sąmoningai, suvokdami, kas vyksta organizme ir ko jam labiausiai trūksta.

Pirmiausiai atliekama enterosorbcija.  Paprasčiau tariant tai organizmo išvalymas iš vidaus. Ne, tai ne vėmimas. Enterosorbcija (gr. enteron – plonoji žarna + lot. sorptio – siurbimas) – organizmui kenksmingų medžiagų susiurbimas į plonąją žarną pro jos sieneles, kad vėliau pasišalintų kartu su išmatomis.  Naudokite aktyvuotą anglį arba panašius vaistinius preparatus. Išmaišykite 25 g aktyvuotos anglies pusėje stiklinės vandens ir lėtai išgerkite. Valgykite ne anksčiau, kaip praėjus pusantros valandos. Per dieną išgerkite tris kartus po pusę stiklinės vandens su anglimi. Aktyvuota anglis veikia kaip enterosorbentas, tai yra per skrandžio ir žarnų sieneles ištraukia ir sugeria organizme esančius ir jį nuodijančius alkoholio skilimo produktus.

Elektrolitų pusiausvyros atstatymas. Galima įsigyti vaistinėje nebrangių preparatų, turinčių kalio ir magnio druskų, nes kaip tik jų labiausiai trūksta pagirių kamuojamame organizme. Jei nenorite tablečių, valgykite keptas bulves, gausiai jas pagardinę pomidorų padažu, užkąsdami jūros kopūstais, kuriuose yra ne tik kalio ir magnio, bet ir kitų naudingų medžiagų. Puikiai tiks rauginti kopūstai ir agurkai, ypač jų rasalas (skystis). Visi šie produktai turi mikroelementų, atstatančių organizme pažeistą elektrolitų pusiausvyrą.

Rūgščių ir šarmų pusiausvyros atkūrimas. Spirito produktai, skildami organizme, labai padidina jame rūgščių kiekį. Medikai šį reiškinį vadina acidoze. Rūgščių pertekliaus požymiai: trūksta oro, bendras silpnumas, galvos skausmas, pykinimas, vėmimas, seilėtekis, išbalęs veidas, prakaitavimas. Jei išsikviestumėte medikus pagirių simptimams lengvinti, jie gydytų acetozę natrio hidrokarbonato lašelinėmis. Jei gydotės patys, nebūtina badytis venas. Ištirpinkite vandenyje geriamosios druskos (1,5 litro vandens, nuo 4 iki 10 g druskos, priklausomai nuo savijautos) ir gerkite. Skysčių pusiausvyrą juk irgi reikia atstatyti. Galima gerti mineralinį vandenį, tačiau jis turėtų būti ne "stalo", bet "gydomasis". Paprastame "stalo" mineraliniame vandenyje druskų kiekis yra nepakankamas.

Skysčių trūkumo atstatymas. Ryškus pagirių simptomas: džiūsta burna, labai troškina. Taip yra todėl, kad spiritas turi savybę ištraukti vandenį iš organizmo. Be to alkoholis skatina gausesnį šlapimo išsiskyrimą. Išgėrus alkoholio, žymiai daugiau skysčių išskiriama su iškvepiamu oru (visi žino, kaip aprasoja automobilio stiklai, jei kuris nors keleivis yra išgėręs).
Taigi išgėrimo rezultatas - organizme pradeda trūkti nuo pusantro iki dviejų litrų vandens. Kaip šį trūkumą papildyti? Iškart išgėrus didelį kiekį vandens galima sukelti vėmimą, ir tai nėra blogai, jei nutinka vieną sykį - išsivalo skrandis prieš aktyviosios anglies vartojimą. Tačiau jei vėmimas kartojasi, dėl pažeistos skrandžio gleivinės gali susidaryti gyvybei pavojinga būsena. Be to, organizmas nepasisavins iškart išgerto didelio kiekio vandens. Todėl negerkite vandens bet kaip, o laikykitės tam tikros tvarkos. Pradžiai - dvi stiklinės vandens. Po to - 20 minučių pertrauka, kad ir kaip troškintų. Po to - pusantros stiklinės. Ir vėl 20 minučių pertrauka. Tada - stiklinė. Dar po 20 minučių - pusė stiklinės. Taip per valandą išgersite litrą vandens.

Detoksikacija, kitaip tariant - nuodų pašalinimas. Organizmas tai daro reflektoriškai, išdžiuvusi burna "prašo" vandens, kuris išplauna nuodus ir pašalina juos su šlapimu. Kuo daugiau vandens organizme, tuo mažesnė nuodingų medžiagų koncentracija, tuo silpnesnis jų veikimas. Taigi išgeriant per valandą litrą vandens, didėja šlapimo išsiskyrimas. Vaistų, papildomai skatinančių šlapimo išsiskyrimą geriau nenaudoti dėl jų pašalinio poveikio - juk organizmas ir taip apnuodytas. Tačiau švelniai veikiančios vaistažolių - bruknių lapų, beržų pumpurų,- arbatos bus tik į sveikatą.

Vitaminų deficito papildymas. Pagirių metu ypač trūksta B grupės vitaminų, ir ypač - vitamino C, kurio reikia tris-keturis kartus daugiau, nei įprastinė dienos norma. Galima vartoti ir polivitaminus.
Baltymų atstatymas. Kovodamas su apnuodijimu alkoholiu, organizmas jų išeikvoja itin daug, todėl valgykite baltymais turtingą maistą: sūrį, žuvį, mėsą, riešutus. Tačiau mėsą geriau rinktis ne keptą ar rūkytą, bet virtą. Kepenys ir tulžis ir taip turi darbo, pagailėkite jų. Beje, pagirių metu labai tinka šaltiena, kurioje esantis želatinas atstato neuromediatorių santykį smegenų žievėje.

http://www.imunitetas.lt
www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24