Lietuvoje – net 34 nauji koronaviruso atvejai

2020-08-15, 12:18
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Lietuvoje – net 34 nauji koronaviruso atvejai pixabay.com asociatyvi nuotr.

Praėjusią parą, rugpjūčio 14-ąją, Lietuvoje nustatyti 34 nauji užsikrėtimo koronaviruso (COVID-19) infekcija atvejai.

Kaip LRT RADIJUI sakė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro kokybės vadybos ir komunikacijos skyriaus vedėja Diana Brunevičienė, daugiausiai naujų atvejų - Vilniaus ir Kauno apskrityse.

13 naujų koronaviruso atvejų nustatyta Kauno apskrityje, 4 - Klaipėdos, 1 - Panevėžio, 2 - Šiaulių, 3 - Tauragės, 11 - Vilniaus apskrityje. 4 atvejai įvežtiniai iš Rusijos, Anglijos, Lenkijos ir Olandijos.

Šią savaitę, nuo rugpjūčio 10 iki rugpjūčio 16 d. imtinai, Ignalinos, Prienų, Šalčininkų, Molėtų, Kupiškio, Kauno, Panevėžio ir Vilniaus rajonų, taip pat Panevėžio, Visagino ir Kauno miestų gyventojams intensyviau atliekami tyrimai dėl koronaviruso infekcijos. Šiose 11-oje savivaldybių fiksuojamas didesnis sergamumas COVID-19 infekcija negu kitose Lietuvos savivaldybėse.

Lietuvoje karantinas buvo paskelbtas kovo 16-ąją ir galiojo iki birželio 16 dienos imtinai. Tačiau liko galioti ekstremaliosios situacijos režimas tam, kad griežtesnius apribojimus pagal poreikį būtų galima įvesti atskiruose koronaviruso židiniuose. Kaukių dėvėjimas šiuo metu privalomas uždarose viešosiose vietose.

Pernai gruodį Kinijos Uhano mieste prasidėjęs koronaviruso sukeliamo susirgimo protrūkis išplito į daugumą pasaulio šalių ir kovo 11 d. Pasaulio sveikatos organizacija pripažino jį pandemija.

Pasaulyje patvirtintų koronaviruso atvejų skaičius jau viršijo 20 mln. 40 proc. infekcijos atvejų fiksuota JAV ir Brazilijoje - tai labiausiai pandemijos paveiktos šalys.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24