Dėl e-sveikatos sistemos gedimo situacija vaistinėse išlieka įtempta

2020-07-22, 12:18
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Dėl e-sveikatos sistemos gedimo situacija vaistinėse išlieka įtempta © M.Paliuškevič asociatyvi nuotr.

Situaciją komentuoja Paulius Ciegis, „Gintarinės vaistinės“ tinklo regionų vadovas: „E. sveikatos sistemos gedimas vis dar šalinamas, todėl tikėtina, kad e. receptų vaistinėse aptarnauti šiandien dar negalėsime.

Situacija sudėtinga, tačiau labai džiaugiamės, kad klientų supratingumo ir atsakingo vaistininkų darbo dėka pacientų aptarnavimas vaistinėse vyksta sklandžiai.

Vakar, per visą Lietuvą nuvilnijus žiniai, kad e. receptai visose šalies vaistinėse nėra aptarnaujami, mūsų tinklo vaistinėse apsilankė mažiau klientų nei įprasta.

Popierinių receptų neturintys pacientai, kuriems vaistų prireikė skubiai, vaistinėse vakar buvo aptarnaujami šiek tiek ilgiau nei įprasta. Vaistininkams aktyviai bendradarbiaujant su pacientus gydančiais gydytojais buvo ieškoma sprendimų, kaip pacientui išduoti jam būtinus vaistus neveikiant elektroninėms sistemoms.

Vadovaujantis Farmacijos įstatymu ir SAM rekomendacijomis daliai pacientų receptiniai vaistai buvo išduodami be galiojančio recepto, kad būtų užtikrintas nenutraukiamas paciento gydymas.“

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24