Patvirtintas dar vienas koronaviruso infekcijos atvejis, iš viso – 34

2020-03-19, 08:41
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Patvirtintas dar vienas koronaviruso infekcijos atvejis, iš viso – 34 sam.lrv.lt

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) praneša, kad kovo 18 d. vėlų vakarą patvirtintas dar vienas koronaviruso infekcijos (COVID-19) atvejis. Kiti 8 mėginiai - neigiami. Tad šiuo metu Lietuvoje patvirtinti 34 atvejai. Šio paciento ėminys buvo gautas patvirtinimui iš Santaros klinikų.

Asmuo šiuo metu izoliuotas ir gydomas Vilniuje, Santaros klinikose. Pirminiais duomenimis žmogus grįžo iš Jungtinių Arabų Emyratų jungiamuoju skrydžiu Nyderlanduose.

SAM primena, jog nuo šiandien Santaros, Kauno klinikų, Respublikinės Šiaulių ligoninės ir Klaipėdos universitetinės ligoninės laboratorijos jau gali atlikti tyrimus ne tik dėl savo pacientų, siekiant greičiau nustatyti viruso atvejus, bet į jas galės būti vežami ir ėminiai, paimti iš artimiausių mobilių punktų, kai tik jie pradės veikti.

Gyventojai ir toliau raginami vadovautis medikų ir institucijų nurodymais pateikiamomis rekomendacijomis, SAM ragina žmones vadovautis, tai yra, maksimaliai vengti žmonių susibūrimų, esant galimybei dirbti iš namų, bendraujant gyvai išlaikyti atstumą vienas nuo kito, skirti ypatingą dėmesį rankų, paviršių higienai bei kita. Pajutus ligos simptomus kreiptis medikų pagalbos telefonu, nevykti patiems į gydymo įstaigas.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24