Spausdinti šį puslapį

Vilniaus savivaldybė ginčys teismo sprendimą, panaikinusį draudimą rūkyti nepilnamečiams viešose vietose

2011-12-14, 14:29
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vilniaus apygardos administracinis teismas panaikino Vilniaus miesto savivaldybės tarybos 2011 metų liepos 13 dieną priimtą sprendimą, nustatantį draudimą rūkyti viešosiose vietose nepilnamečiams asmenims, todėl Vilniaus savivaldybė šiuo metu ruošia apeliacinį skundą.

Teismas nusprendė, kad Vilniaus savivaldybės taryba viršijo savo įgaliojimus, nes įstatymai jai suteikė teisę nustatyti tik vietas, kuriose draudžiama rūkyti, bet ne asmenų kategorijas, kurioms gali būti taikomas toks draudimas.

„Teismas paaiškino, kad draudimą rūkyti nepilnamečiams viešose vietose galima rasti Tabako kontrolės įstatyme, tačiau ten nėra jokio konkretaus straipsnio, kurį galėtų nurodyti administracinės teisės pažeidimo protokolą viešoje vietoje rūkiusiam nepilnamečiui rašantis pareigūnas. Bet koks draudimas bet kuriame teisės akte turi būti aiškus ir konkretus, o Tabako kontrolės įstatyme to nėra. Dabar nepilnamečiai negali įsigyti cigarečių, bet rūkyti viešosiose vietose jiems uždrausti mes negalime“, - sakė Vilniaus vicemeras Romas Adomavičius.

Vilniaus miesto savivaldybės taryba savo sprendimu siekė tiesiogiai taikydama Konstituciją apginti pamatinę žmogaus vertybę – sveikatą, kadangi tai tinkamai ir pakankamai nebuvo padaryta Seimo priimtu Tabako kontrolės įstatymu.

www.vilnius.lt

www.lvcom.eu

Komentuoti