Spausdinti šį puslapį

Lietuviams nebeužtenka ekologiškų maisto produktų

2011-12-01, 08:35
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Šiais metais atlikto tyrimo duomenimis, beveik pusė Lietuvos gyventojų yra pirkę ekologiškų prekių. Nors daugiausia perkami ekologiški maisto produktai, didėja susidomėjimas ir kitomis ekologiškomis prekėmis.

Neseniai Kaune, prekybos miestelyje „Urmas“, duris atvėrusios parduotuvės „Ekošalis“ rinkodaros vadovė Brigita Maksvytytė, sako, kad tokį ekologiškų pirkinių pasiskirstymą lėmė ir tai, jog ekologiškų ne maisto prekių pasiūla dar visai neseniai buvo gana kukli.

„Tačiau žmonės teiraujasi, nori įvairesnės produkcijos. Ypač sparčiai populiarėja ekologiška sertifikuota kosmetika, auga susidomėjimas ir valymo, skalbimo priemonėmis bei kitais natūraliais ir aplinką tausojančiais produktais, kuriais prekiaujame savo parduotuvėse“, - sako B. Maksvytytė.

Prekybos miestelio „Urmas“ rinkodaros vadovas Jonas Plenta pritaria, kad susidomėjimas ekologiškomis prekėmis tebeauga, pirkėjai nori įvairesnio asortimento ir didesnės pasiūlos.

„Daug dėmesio skiriame ekologiškoms prekėms, todėl matome pirkėjų poreikius šioje srityje. Suprantama, kad ekologišką, natūralumu pagrįstą gyvenimo būdą pasirinkusiems žmonėms reikia ne tik maisto, bet ir kitokių produktų, atitinkančių jų gyvenseną“, - sako J. Plenta.

„TNS LT“ tyrimo duomenimis 46 proc. 15–74 m. Lietuvos gyventojų teigia perkantys ekologiškas prekes. Ekologiškas maisto prekes 49,6 proc. respondentų perka turguje, tačiau asmens higienos priemones dažniausiai (29,5 proc.) įsigyja specializuotuose parduotuvėse.

„Tai nenuostabu, nes turguje maisto produktus galima įsigyti tiesiai iš juos užauginusių ūkininkų, o kitas prekes geriau pirkti specializuotuose parduotuvėse, nes čia dirba žmonės gerai susipažinę su savo parduodamais produktai, gali apie juos suteikti išsamią informaciją ir padėti išsirinkti tinkamiausią produktą“, - pasakojo prekybos miestelio „Urmas“ rinkodaros vadovas. „Urme“ įsikūręs didžiausias mieste – Centrinis Kauno turgus.

Daugiau informacijos: prekybos miestelio „Urmas“ rinkodaros vadovas Jonas Plenta, tel.: 8 620 47210, el. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.;

UAB „Ekošalis“ rinkodaros vadovė Brigita Maksvytytė, tel. 8 656 77350, el. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

www.lvcom.lt

Komentuoti