Modernizuojama Panevėžio ligoninė

2011-11-20, 09:15
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Panevėžio respublikinėje ligoninėje baigti renovuoti nauji skyriai. Medikai tikina, kad sparčiai daugėja sergančiųjų psichinėmis ligomis.

„Didėja bedarbystė, neturi iš ko žmonės pragyventi, dėl to didėja   alkoholio vartojimas, narkotinių medžiagų vartojimas, vystosi psichozės, depresijos“, – sako Respublikinės Panevėžio ligoninės Psichiatrijos skyriaus vedėjas Virginijus Diktanas.

Panevėžio ligoninėje atidarius naują trisdešimties lovų ūmios psichiatrijos pagalbos skyrių Aukštaitijoje baigta formuoti psichiatrijos paslaugų tarnyba. Ligoniams nebereikės, kaip anksčiau, važiuoti į Rokiškį.

„Palatos su visais šiuolaikiniais patogumais, su ligonio stebėjimu ištisą parą, jam neišeinat ir neįeinant į patalpą, kuri jis nakties metu miega“, – pasakoja Respublikinės Panevėžio ligoninės direktorius Česlovas Gutauskas.

Panevėžiečiai vieni pirmųjų iš didžiųjų ligoninių įsirengė ir psichiatrinės pagalbos vaikui bei šeimai centrą.

„Psichiatrijos ligos yra problema, kuri paliečia visą šeimą, ir sveikus žmones, kuriems taip pat reikia pagalbos, kaip elgtis su tokiu ligoniu“, – sako Respublikinės Panevėžio ligoninės direktoriaus pavaduotoja Ramunė Paliokaitė.

Ligoninėje per metus gydosi keturiasdešimt du tūkstančiai žmonių. Panevėžio medikai dalyvauja bendrose su kitomis ligoninėmis programose, pavyzdžiui, širdies ir kraujagyslių paslaugų kokybei gerinti bus skirta dešimt milijonų litų.

„Televaizdų perdavimo galimybė, pavyzdžiui, echoskopija yra daroma, tarkim, Ukmergėje, tačiau televaizdų pagalba ją gali matyti Santariškių aukštos kvalifikacijos tos srities geriausias specialistas ir konsultuoti iš karto, ir diagnozuoti problemą, ir pasiūlyti gydymo būdus“, – teigia sveikatos apsaugos ministras Raimondas Šukys.

Ligoninėje taip pat renovuotas chemoterapijos skyrius, jame įrengta moderni diagnostinė aparatūra.

Zina Paškevičienė
LTV „Panorama“
www.lvcom.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24