Spausdinti šį puslapį

Neestetiški breketai – praeitis. Gydytojas pristato naują metodiką

2018-11-07, 09:38
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Neestetiški breketai – praeitis. Gydytojas pristato naują metodiką Pranešimo spaudai autorių nuotr.

Daugelis kompleksuoja dėl netiesių dantų, bet nesiryžta sudėtingam gydymui. Tačiau ar iš tiesų jis toks sudėtingas? Vilniaus implantologijos centro gydytojas odontologas ortodontas Robertas Kirlys pasakoja apie perversmą dantų tiesinimo srityje ir supažindina su unikalia galimybe dantis tiesinti be breketų.

Inovatyvus dantų tiesinimas nematomomis kapomis

Breketai – kiekvienam puikiai žinomas ortodontinio gydymo metodas. Tačiau odontologas Robertas Kirlys atkreipia dėmesį, kad neestetiška breketų išvaizda yra pagrindinė priežastis, dėl kurios pacientai vengia tiesinti dantis. „Nuolat susiduriu su žmonėmis, kurie kompleksuoja dėl netiesių dantų. Tačiau neestetiška breketų išvaizda tuos kompleksus tik dar labiau sustiprina“, – atkreipia dėmesį gydytojas odontologas. Robertas Kirlys praneša, kad pacientų svajonė dantis tiesinti be breketų šiandien tapo realybe. „Tobulėjanti odontologija pristato revoliuciją – nematomas dantų tiesinimo kapas. Holivudo žvaigždės dantų tiesinimo kapas naudoja jau 10-15 metų, galiausiai, tai yra pasiekiama ir Lietuvoje. Pastebiu, kad šia sistema dantis tiesinantys pacientai labiau savimi pasitiki, kadangi kapų nesimato ir nesijaučia, o pirmieji rezultatai pastebimi greitai“, – pasakoja odontologas ortodontas.

Apie šiuolaikišką dantų tiesinimą žino ne visi

Gydytojas odontologas ortodontas Robertas Kirlys iškelia problemą, kad pacientai neturi pakankamai informacijos apie inovatyvų ortodontinio gydymo būdą kapomis, rašoma pranešime spaudai. „Dauguma pacientų netgi nežino apie alternatyvą idealiai tiesinti dantis be breketų. Pastebima, kad kai kurie susitaiko su netiesiais dantimis, net neįsivaizduodami, jog metų metus kankinančią problemą šiuolaikinės technologijos gali išspręsti per trumpą laikotarpį – nuo 6 mėn. iki 2,5 metų. Skaidrios dantų kapos yra revoliucija, kurią gali pasiūlyti dar ne visi odontologai“, – praneša koja kojon su inovacijomis žengiantis odontologas Robertas Kirlys. Taip pat jis pastebi, kad dėl žinių stokos žmonės kartais susidaro klaidingą išankstinę nuomonę apie šį gydymo būdą. Dėl šios priežasties Vilniaus implantologijos centre yra organizuojami nemokami seminarai, kurių metu žmonės edukuojami apie šiuolaikišką dantų tiesinimo metodą. „Siekiame, kad kiekvieną pasiektų infomacija apie galimybę komfortiškai tiesinti dantis be breketų. Šis gydymo metodas yra efektyvus dėl to, kad kapų rinkiniai yra gaminami individualiai kiekvienam pacientui, prieš tai nuėmus dantų lankų atspaudus. Manau, jog šis ortodontinio gydymo būdas ateityje taps nepakeičiamu dėl akivaizdžių privalumų: nepastebimumo, patogumo ir trumpesnės gydymo trukmės“, – tvirtą nuomonę išreiškia Vilniaus implantologijos centro odontologas ortodontas R. Kirlys.

Gydymo eiga ir dantų tiesinimo kapomis ypatumai

Norintiems tiesinti dantis kapų sistema, visų pirma reikėtų pasidomėti sertifikuotais gydytojais, kurie atlieka tokį ortodontinį gydymą. Pirmos konsultacijos metu, gydytojas ortodontas įvertins Jūsų dantų būklę. Tuomet sudarys 3D gydymo planą ir dantų technikai per 4-5 savaites pagamins kapų rinkinius, kuriuos reikia keisti kas 10-14 dienų. Kapas nešiojant 20-22 val. per parą, dantys pamažu juda į reikiamą padėtį. „Prie kapų paprastai priprantama per pirmas 3-4 dienas. Jos yra plonytės, itin patogios ir neturi jokios įtakos kasdieniams įpročiams: nereikalauja specialios priežiūros, be to, yra išimamos, todėl galėsite valgyti bet kokį maistą“, – privalumus vardija Vilniaus implantologijos centro gydytojas odontologas Robertas Kirlys, taip pat akcentuodamas šio gydymo metodo saugumą: „Svarbu paminėti, jog tai – ypatingai saugus metodas, nes gydymo planą įvertina keli ortodontai. Be to, kiekvienam pacientui yra suteikiama garantija, tad prireikus korekcijos, kompanija įsipareigoja net ir pasibaigus gydymui nemokamai pagaminti reikiamą kapų skaičių“.

Dantų tiesinimas kapomis prieinamas kiekvienam

Gydytojas ortodontas Robertas Kirlys teigia, jog kiekvienam pacientui sudaromos sąlygos tiesinti dantis kapomis: „VIC klinikoje yra galimybė dantis tiesinti užsienyje gyvenantiems pacientams. Gydymas kapų sistema tokiems pacientams yra ypač palankus dėl retesnių apsilankymų pas ortodontą ir trumpesnės gydymo trukmės. Jei pacientas atsiunčia nuotrauką, preliminarų gydymo planą galima parengti net ir nuotoliniu būdu. Be to, neturintiems galimybės iškart sumokėti už paslaugas, mūsų klinikoje suteikiama galimybė atsiskaityti išsimokėtinai“, – informuoja gydytojas.

Vilniaus implantologijos centro gydytojas ortodontas Robertas Kirlys džiaugiasi, kad odontologija sparčiai tobulėja ir gali pacientams pasiūlyti šiuolaikišką ortodontinio gydymo metodą nematomomis kapomis. Vilniaus implantologijos centras siekia, jog iki 2021 metų klinikoje liktų tik skaitmeninis dantų tiesinimo planavimas, suteikiantis pacientams galimybę dantis tiesinti greitai, efektyviai ir be jokio diskomforto.

Komentuoti