Vilnius įvardijo neefektyviausias sveikatos įstaigas

2011-10-12, 07:38
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Viešųjų pirkimų tyrimą atlikusi Vilniaus miesto savivaldybė konstatuoja, kad prasčiausiai finansus valdo Sapiegos ligoninė bei Odos ir veneros ligų centras.

Analizuojant buvo vertinamos ir lyginamos dažniausiai medicinos įstaigose naudojamų ir perkamų produktų – vaistų, medicinos, dezinfekcijos priemonių ir vakcinų – kainos. Tačiau, kaip pažymi ir pati savivaldybė, analizė atlikta pagal Vilniaus miesto savivaldybės administracijai pavaldžių sveikatos priežiūros įstaigų socialinių reikalų ir sveikatos departamentui pateiktas viešųjų pirkimų sutartis. Sutartis pateikė 17 sveikatos priežiūros įstaigų iš 18. Dalis įstaigų sutartis pateikė be priedų, kuriuose nurodyta kainų ir kiekių informacija.
Kaip teigiama pranešime, visų sveikatos priežiūros įstaigų perkamų vaistų krepšelio kainų skirtumas su analogišku Centrinės perkančiosios organizacijos (CPO) vaistų krepšeliu siekia iki 40 procentų.
Už tas pačias dezinfekcijos priemones vienos įstaigos mokėjo apie 11 litus, kitos – iki 40 litų.
Sapiegos ligoninė 44 proc., o Odos ir veneros ligų centras – 38 proc. brangiau už kitas įstaigas pirko tuos pačius vaistus.
Anot savivaldybės, už kilogramą vatos Greitosios medicinos pagalbos stotis moka 8,8 lito, o Sapiegos ligoninė - 53 litus.
Už lidokaino hidrochlorido pakuotę Vilkpėdės ligoninė mokėjo 74 centus, o Odos ir veneros centras bei Sapiegos ligoninė - daugiau nei litą.
Savivaldybė ketina centralizuoti jai pavaldžių gydymo įstaigų viešuosius pirkimus.
Anot pranešimo, centralizuotai vykdant vaistų pirkimus, būtų galima sutaupyti iki 1 mln. litų. Per šiuos metus savivaldybei pavaldžios sveikatos priežiūros įstaigos vaistams išleido 8,2 mln. litų.
„Išanalizavus gautus duomenis ir siekiant sveikatos priežiūros įstaigų vykdomų pirkimų veiksmingumo, Vilniaus miesto savivaldybėje artimiausiu metu bus priimti sprendimai dėl konkrečių pirkimų per CPO ir VMSA viešųjų pirkimų komisiją, taip pat dėl didesnės apimties pirkimų vykdymo centralizuotai. Savivaldybė taip pat svarsto galimybę artimiausiu metu sveikatos įstaigoms pirkti centralizuotai ir medicininę įrangą“, – teigiama pranešime.

www.lrt.lt
www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24