Kai lytinis aktas baigiasi per greitai

2011-09-17, 10:15
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Kiek turėtų trukti lytinis aktas, geriausiai žino moteris, todėl jos ir reikia pasiklausti. Bet ar verta patikėti, kai ji meilikaujančiai sako, jog jai užtenka ir tų 30 sekundžių? Greičiausiai protinga ir mylinti moteris labai nenusimins dėl kelių per greitai išsiveržusios sėklos kartų, bet jeigu taip atsitinka visada? Paguodžiant galima pasakyti, kad priešlaikinė ejakuliacija - lengviausiai išsprendžiama seksualinė problema.

Tarp žinduolių, kuriems priklauso ir žmonės, paplitęs trumpas lytinis aktas. Pavyzdžiui, katinui ejakuliacija įvyksta po 5 sekundžių, drambliui - po 30 sekundžių nuo lytinio akto pradžios. Tai visiškai normalu. Reprodukcijos tikslams ir žmogui užtektų tokios trukmės. Tačiau žmonės toli gražu ne visada mylisi tik todėl, kad nori susilaukti vaikų: lytinis aktas yra ne vien giminės pratęsimo, bet ir intymaus bendravimo būdas.


Kada per greitas sėklos išsiveržimas tampa liga?

 

Priešlaikinė ejakuliacija tampa liga tada, kai sperma išsilieja vos tik prisilietus prie moters (glamonėjant ar vos tik varpa prilietus lytines lūpas) - varpa suglemba, jos neįmanoma įstumti į makštį, ir moteris lieka nepatenkinta. Ejakuliaciją gali sukelti vien tik mintis apie lytinius santykius. Tiesa, jeigu moteris reaguoja klitoriu, ji gali pajusti orgazmą stimuliuojant ranka ar burna, tačiau tai tik laikina išeitis. Kitas priešlaikinės ejakuliacijos požymis - negalėjimas susigaudyti, kada prasidės ejakuliacija ir kaip ją valdyti.


Kada dar galima nesijaudinti?

 

Priešlaikinė ejakuliacija dažniausiai yra jaunų ir aistringų vyrų problema (iki 30 metų amžiaus ji vargina net apie 65 proc. vyrų, o vyresnius nei 50 metų - tik apie 35 proc.). Tačiau jaunystėje per ankstyvas sėklos išsiveržimas dažniausiai pasitaiko dėl daugybės naujų, nepatirtų įspūdžių ar jaudinimosi, pasikeitus partnerei. Bet sveikiems vaikinams, kurie nekeičia partnerių dažnai, problema išsisprendžia savaime, kai jie pripranta prie savo išrinktosios. O jeigu po ilgo susilaikymo nuo lytinių santykių sėkla išsiveržia pernelyg anksti, tai irgi nieko nuostabaus. Bet tokiu atveju pirmiausiai reikėtų pabandyti dažniau santykiauti - problema turėtų išnykti savaime.


Beje, ką tai reiškia per anksti?


Paprastai ejakuliacija įvyksta po 1-3 minutes trukusių frikcijų (t.y. varpos judesių makštyje). Tačiau partnerei gali prireikti daugiau laiko, kad ji pasiektų orgazmą. Laimei, truputėlį pasipraktikavęs, vyras gali prailginti lytinį aktą, suteikdamas savo partnerei didelį malonumą.


EJAKULIACIJOS STADIJOS


Pirma stadija. Jūs susijaudinęs, gali pasirodyti nedidelis išskyrų kiekis, kuriose gali būti ir šiek tiek spermatozoidų (deja, kaltų dėl nepageidaujamo nėštumo).

Antra stadija. Spermatozoidai ir lytinių liaukų sekretai susikaupia šlaplės prostatinėje dalyje.

Trečia stadija. Būtent dabar prasideda visas malonumas, kai po trijų sekundžių susilaikymo susitraukinėjant tarpvietės, šlaplės ir varpos raumenims, prasiveržia sėkla. Ejakuliacijos procesas tampa nevaldomas, ir niekas negali jo sustabdyti. Susitraukimai įvyksta maždaug 0,8 sekundžių intervalu, o sėkla šauna į priekį.

Vyrai, kenčiantys nuo priešlaikinės ejakuliacijos, nejaučia skirtumo tarp pojūčio prieš orgazmą (kai ejakuliacijos dar įmanoma valingai išvengti) ir tikrojo orgazmo pradžios, kai kelio atgal nebėra. Lemiamas momentas - tai pūslės sfinkterio atsidarymas. Mes visi vaikystėje išmokome kontroliuoti šį sfinkterį, kai atpratome šlapintis į kelnes. O dabar galima dar patobulinti šį refleksą, kad prailgėtų laikas iki ejakuliacijos. Labai svarbu aiškiai pačiam suprasti, kaip susijaudinate ir pasiekiate orgazmą, kad galėtumėte jį valdyti. Juk galima treniruoti raumenis, kurie aktyvūs orgazmo metu. Šiuos svarbius raumenis surasti visai paprasta: atsisėskite ant kėdės ir pasistenkite pajudinti varpą, neliesdamas jos rankomis. Ją judinantis raumuo yra kaip tik tas, kurį jums reikia treniruoti. Šio raumens treniruotę galite daryti bet kur ir bet kada - niekas nepastebės (žinoma, tik tuo atveju, jeigu neįprasite pasitikrinti ranka, ar teisingai darote pratimą).


SPRENDIMAS

 

Yra gana daug technikų, tačiau, jeigu moteris vyro nemyli ar yra labai drovi, gali kilti nenumatytų sunkumų. Be to, šių technikų tikrai nepatartina išbandyti pirmojo pasimatymo metu - partnerė gali tikrai smarkiai nusivilti. Bet jeigu mylite vienas kitą, tai šios technikos jus tik dar labiau suartins, padės geriau pažinti savo ir partnerės kūną.


“PASIRUOŠIMAS”


Jeigu esate labai jaunas ir turite žavią, aistringą mylimąją, tai visai nenuostabu, kad negalite susilaikyti, vos tik pradėjęs su ja mylėtis. Todėl prieš eidamas į pasimatymą galite pabandyti masturbuotis, nes jauniems vyrams dažniausiai visai nesunku antrą kartą pasiekti erekciją. Visi žino, kad antrą kartą erekcija trunka daug ilgiau - taip būsite abu patenkinti.

Bet jeigu po ejakuliacijos vyrui sunku vėl greitai susijaudinti, galima praktikuoti kitą metodą (tačiau jis tinka tik tiems, kurie gali įkišti varpą į makštį). Lytinio akto metu laikinai nutraukiant frikcijas galima kuriam laikui nutolinti orgazmą. Juo labiau kad daugumai moterų patinka toks būdas - jos geriau pajaučia “susijungimą” su vyru.


“STOP-START” TECHNIKA

 

Ši technika yra labai veiksminga (apie 90 proc.), nors reikia ilgokai treniruotis. Gulėdamas lovoje šalia partnerės pabandykite masturbuotis, o pajutęs ejakuliaciją - nustokite. Kai nurimsite, vėl bandykite. Po trijų kartų leiskite sau pajausti orgazmą. Po keleto sėkmingų pratybų jau leiskite iniciatyvą perimti savo partnerei, varpos neįkišdamas į makštį. Jeigu keletas vakarų praėjo sėkmingai, įkiškite varpą į makštį (moteris - viršuje), ir stenkitės nieko nedaryti. Jeigu norite, tuo metu galite apie ką nors pasikalbėti, pavyzdžiui, apie šeimos reikalus. Jei praėjus keletui vakarų priprasite prie tokios padėties, leiskite savo partnerei švelniai judėti, tačiau pajautęs, kad artėja lemiamas momentas, duokite jai ženklą liautis, kad ji sustabdytų ejakuliaciją (čia tinka ir užspaudimo technika). Šios pratybos daugeliui vyrų padeda išmokti atsipalaiduoti lytinio akto metu ir kontroliuoti ejakuliacijos laiką.


UŽSPAUDIMO TECHNIKA


Užspaudimo technika yra viena iš veiksmingiausių (98 proc.) technikų, leidžiančių vyrui prailginti lytinį aktą. Kai tik jaučiate, kad ateina kritinis momentas, nutraukite lytinį aktą, o jūsų partnerė tegul ranka stipriai suspaudžia varpos galvutę toje vietoje, kur ji ribojasi su apyvarpe. Jums tikrai neskaudės, tačiau kartais net gali išnykti ar susilpnėti erekcija. Kai būsite vėl pasiruošęs, įkiškite varpą į makštį, o jeigu reikės, partnerė vėl galės suspausti. Taip praktikuokitės kelias savaites - po to jau neturėtų būti jokių problemų reguliuojant orgazmo laiką be jokių papildomų priemonių.

www.sveikaszmogus.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24