Vaikai stovykloje Trakų rajone maitinti nepaisant reikalavimų

2017-06-22, 08:30
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Vaikai stovykloje Trakų rajone maitinti nepaisant reikalavimų Asociatyvi nuotr. Philip Dean / flickr.com

Dėl nustatytų grubių pažeidimų laikinai sustabdyta UAB „Verubė“ kaimo turizmo sodybos (Varnikų kaime, Senųjų Trakų seniūnijoje, Trakų rajone) vaikų poilsio stovyklos maisto tvarkymo skyriaus veikla, praneša vmvt.lt.

Trakų valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai planinio patikrinimo metu šios įmonės šaldytuvuose rado daugiau kaip 40 kg neženklintų, neaiškios kilmės ir kokybės mėsos produktų bei kitų gaminių (kotletų, sriubos, makaronų, virtų bulvių). Maitinimas vykdytas neturint patvirtinto ir su Valstybine maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) suderinto valgiaraščio, vaikams maitinti buvo naudojami draudžiami produktai (aliejuje virtos spurgos, bandelės su iš dalies hidrintais riebalais ir kt.). Greta viena kitos buvo laikomos pieno produktams ir šviežiai mėsai pjaustyti skirtos lentelės, tuo sudarant sąlygas atsirasti kryžminei taršai. Maisto gaminimo patalpoje skraidė musės, apsauginis langų tinklelis buvo nesandarus, suplyšęs.

Šioje viešojo maitinimo įmonėje blogai vykdyti ir savikontrolės sistemos reikalavimai – nebuvo pildomi produktų terminio apdorojimo ir temperatūros registravimo, patalpų valymo žurnalai. Nevykdyta ir kenkėjų kontrolės programa. Darbuotojai dirbo nepasitikrinę sveikatos ir neišklausę higienos žinių kurso, neturėjo specialios aprangos. Trūko rankų plovimo ir dezinfekavimo priemonių, šiukšlių talpos stovėjo perpildytos, be dangčių.

Įvertinusi nustatytus pažeidimus, Trakų VMVT priėmė sprendimą – laikinai sustabdyti šios maitinimo įmonės veiklą. Atsakingi darbuotojai įpareigoti saugiai sunaikinti neaiškios kilmės produktus. Atnaujinti maisto tvarkymą ši įmonė galės tik pašalinusi visus nustatytus trūkumus ir pakartotinai patikrinus inspektoriams.

Šios vaikų poilsio stovyklos maisto tvarkymo skyrius priskirtas padidintos rizikos įmonių grupei, jo veikla laikinai stabdyta 2013 ir 2016 metais, kasmet buvo taikytos administracinės poveikio priemonės.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba atkreipia tėvelių dėmesį, kad rinkdamiesi vaikams vasaros poilsio stovyklą, nepamirštų pasidomėti, ar maitinimas organizuotas turint šiai veiklai patvirtintus leidimus, ar suderinti valgiaraščiai bei asortimentas.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24