Senų akumuliatorių supirkinėtojai skatina teršti aplinką

2011-09-07, 08:50
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Kaip aplinkosaugininkams pranešė gyventojai, po kaimus ir gyvenvietes viename iš šalies rajonų važinėjantys ir senus automobilių akumuliatorius supirkinėjantys asmenys šių akumuliatorių savininkus skatina teršti aplinką. Jie siūlo išpilti akumuliatoriuose esantį elektrolitą.

Aplinkos ministerija primena, kad išpilti baterijų ir akumuliatorių atliekose esantį elektrolitą yra draudžiama. Taip pat draudžiama ardyti minėtąsias atliekas, neturint teisės jų apdoroti ir (ar) jas perdirbti. Baterijų ir akumuliatorių bei baterijų ir akumuliatorių atliekų tvarkymo taisyklės nustato, kad baterijų ir akumuliatorių atliekas surenkančios, apdorojančios ir (ar) perdirbančios įmonės privalo turėti pavojingųjų atliekų tvarkymo licenciją. Joje nurodytos pavojingų atliekų, kurias licencijos turėtojas gali tvarkyti, rūšys ir šių atliekų tvarkymo būdai. Tik licencijas turinčios įmonės gali rinkti tokias atliekas ir privalo jas priimti su jose esančiu elektrolitu.
Gyventojai, pasinaudoję supirkinėtojų siūlymu ir išpilę elektolitą, neapgalvotu elgesiu gali padaryti žalos aplinkai. Už tai jie gali būti nubausti nuo 200 iki 400 Lt bauda.

Aplinkos ministerijos informacija

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24