Spausdinti šį puslapį

Vaikams pasakojo apie užkrečiamąsias ligas

2011-08-25, 07:13
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) specialistės rugpjūčio 23 d. surengė paskaitas vaikams, besigydantiems sostinės sanatorijoje „Pušyno kelias“.
Centro gydytoja epidemiologė Aušra Bartulienė papasakojo apie šunų ir kačių platinamas parazitines ligas ir kaip nuo jų apsisaugoti. Gyd. A. Bartulienė taipogi supažindino vaikus, kaip atrodo erkės, kaip nuo jų apsisaugoti ir ką daryti joms įsisiurbus. Vaikai buvo labai susidomėję, uždavinėjo daug klausimų, diskutavo.


Visuomenės sveikatos specialistė Žana Milišiūnaitė supažindino vaikus su žarnyno infekcinių ligų sukėlėjais rodydama mikroorganizmų pasaulį bei lavindama vaikų rankų plovimo įgūdžius. Mažieji gerai įsiminė ir pademonstravo, kaip reikia taisyklingai plauti rankas.
Apie ŽIV/AIDS temas paaugliams kalbėjo gydytoja epidemiologė Agnė Šimkūnaitė-Zažeckė. Paaugliai buvo supažindinti su viruso kilme, ŽIV infekcija, plitimo keliais, pasaulio bei Lietuvos statistika. Visi noriai įsitraukė į žaidimą, kurio tikslas – suprasti kaip plinta ŽIV ir kaip lengvai galima užsikrėsti.
Organizuojamos paskaitos sulaukė didelio vaikų ir paauglių susidomėjimo. ULAC specialistės pabrėžė, kad vaikus ir paauglius reikia nuolat šviesti aktualiomis temomis, ugdyti savisaugą. Kuo anksčiau pradedama rūpintis savo sveikata ir jaučiama atsakomybė už ją, tuo didesnė galimybė apsisaugoti nuo užkrečiamųjų ligų.
www.ulac.lt

Komentuoti