Rugsėjo 1-oji - be tabako!

2013-08-31, 09:27
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Sveikatos apsaugos ministras Vytenis Povilas Andriukaitis kreipiasi į rūkančius tėvelius, ragindamas rugsėjo 1-ąją atsisakyti mirtinos priklausomybės - rūkymo.

Mielieji,

Ką Jūsų vaikai kasdien mato namuose, gatvėje? Rūkantį tėvelį, mamytę, rūkančius praeivius, reklamuojamus ir laisvai pardavinėjamus rūkalus! Nuo vaikystės Jūs patys jį įtikinate, kad rūkyti yra gerai! Kitaip tariant, Jūs patys savo vaikus užkrečiate mirtinos priklausomybės - rūkymo - užkratu! RŪKYMAS ŽUDO!

Juk tikrai žinote, kad tabako dūmuose esantis nikotinas sukelia priklausomybę, dervos - onkologinius susirgimus, bronchinę astmą, anglies monoksidas - širdies kraujagyslių ligų priežastis. Dėl tabako vartojimo kas 6,5 sekundės pasaulyje miršta po žmogų. Tyrimais įrodyta, kad paauglystėje pradėję rūkyti žmonės (o tokių yra daugiau nei 70 proc.), kurie rūkys du dešimtmečius ir ilgiau, mirs 20-25 metais anksčiau nei nerūkiusieji. 

Nejau manote, kad ką nors sužavės pageltę dantys ir nemalonus kvapu iš burnos? Rūkant ant dantų susidaro apnašos, dantys pageltonuoja, greičiau vystosi ėduonis. Be to, rizika netekti dantų padidėja pusantro karto. Cigarečių dūmuose esanti derva kaupiasi ant pirštų ir nagų, nudažydama juos gelsvai rusva spalva, taigi geltonus pirštus galėsite oriai slėpti kišenėse... Perspektyva irgi ne kokia - plaučių ligos ir nuolatinis kosulys... Kažin, ar tabako pramonės atstovai Jums sergant paduos stiklinę vandens...

Jeigu dar nepakanka argumentų - štai Jums ir finansinis aspektas: per dieną surūkydami 1 pakelį, kuris kainuoja 8 litus, išleidžiate 2 920 litų per metus, ir net 29 200 litų per 10 metų. Ar tikrai nerastumėte ką nuveikti su tiek pinigų?
Užteks platinti rūkymo virusą! Kviečiu visus rūkančius tėvelius rugsėjo 1-ąją Mokslo ir žinių dieną pažymėti svarbiu sprendimu - meskite rūkyti ir savo pavyzdžiu mokykite vaikus sveikesnio gyvenimo!

Tegul 2013-ųjų Sveikatingumo metų rugsėjis būna ne tik naujų mokslo metų pradžia, bet ir ryžtingo „ne", ištarto žalingam įpročiui, dienos! O jeigu neužtenka ryžto visai mesti rūkyti - pabandykite bent vieną dieną, rugsėjo 1-ąją!
Nerūkyti tikrai apsimoka, nes mesdami rūkyti rūpinatės ne tik savo, savo artimųjų sveikata, bet ir finansais. Ir prisiminkite: RŪKYTI JAU NEMADINGA! 
Jeigu norite mesti rūkyti, tačiau manote, kad patiems nepavyks to padaryti, kreipkitės į visoje Lietuvoje esančius Visuomenės sveikatos biurus. Specialistai patars kaip atsikratyti šio žalingo įpročio, galėsite ir vaizdžiai pamatyti, kokį ardantį poveikį organizmui daro rūkymas. O jei nežinosite, kur dėti sutaupytus pinigus, tiesiog galėsite juos paaukoti labdarai...

Sveikatos apsaugos ministras 
Vytenis Povilas Andriukaitis

Komentarai  

 
#1 samas 2013-08-31 09:43
Palaikau ministro iniciatyva. Pats nerukau ir vaika savo stengiusi apsaugoti nuo situ nuodu.
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24