Praeiviai raginti nerūkyti

2011-06-01, 16:03
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

1_498

Miesto centre praeiviams buvo dalinamos skrajutės, raginančios vietoj cigaretės pasirinkti gėlę

Gegužės 31-oji – Pasaulinė diena be tabako. Šią dieną Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ukmergės rajono policijos komisariato Prevencijos poskyrio nepilnamečių reikalų grupės ir Ukmergės savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro specialistai surengė akciją. Miesto centre praeiviams buvo dalinamos skrajutės, raginančios vietoj cigaretės pasirinkti gėlę. Pareigūnams talkino ir jaunieji policijos rėmėjai. Rūkantiesiems buvo aiškinama, kokią žalą jie daro šalia esantiems. Statistiniai duomenys yra šiurpūs – pasyvus rūkymas kasmet pasaulyje nusineša 600 tūkst. gyvybių. Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis, trečdalis pasyvaus rūkymo aukų yra vaikai, kuriems pakenkė rūkantys namiškiai.

Pareigūnai apsilankė nerūkymo zonose – Kęstučio a. ir Vienuolyno g., stebėjo ar čia nėra rūkančių nepilnamečių. Visi pažeidėjai rūkaliai buvo tik įspėti apie atsakomybę ir jiems priminta, kad rūkymas kenkia sveikatai.

Primename, kad LR Tabako kontrolės įstatymo 19 str. 3 p. nurodoma, kad rūkyti draudžiama bendrose gyvenamosiose ar kitose bendro naudojimo patalpose (t.y. laiptinėse), kuriose nerūkantieji gali būti priversti kvėpuoti tabako dūmais užterštu oru. Už šį pažeidimą Administracinės teisės pažeidimų kodekso 185(1) str. 2 d. numatoma bauda iki 50 litų.

Vilniaus apskrities VPK Ukmergės rajono policijos komisariato pranešimas

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24