Dviem įmonėms Kaune uždrausta vykdyti maisto tvarkymo veiklą

2013-08-06, 11:36
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Kauno valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos sprendimu, dėl maisto saugos reikalavimų nesilaikymo UAB „Teresės mėsos gaminiai" (Laumėnų g. 31, Kaunas) uždrausta užsiimti mėsos perdirbimu. UAB „Rinkis" panaikintas Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos išduotas leidimas verstis didmenine prekyba.

UAB „Teresės mėsos gaminiai" buvo gavusi laikiną leidimą vykdyti mėsos perdirbimo veiklą. Įmonei kreipusis dėl nuolatinio veterinarinio patvirtinimo, Kauno valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai dėl pasikartojančių pažeidimų kelis kartus tikrino šį maisto tvarkymo subjektą.

Šių metų rugpjūčio pradžioje atlikus patikrinimą UAB „Teresės mėsos gaminiai", vėl buvo nustatyti grubūs pažeidimai. Teritorijoje mėtėsi pašaliniai daiktai, atsakingi asmenys negalėjo pateikti pažymos apie vandens gręžinio tinkamumą naudoti bei nuotekų tvarkymą. Įmonėje nebuvo įrangos tarai plauti, neįrengtas dušas darbuotojams. Be to, įmonės teritorijoje įrengtos reikalavimų neatitinkančios ir veiklos projekte nenumatytos lauko rūkyklos, į kurias patenkantys produktai neapsaugoti nuo galimos taršos. Įmonė priiminėjo kiaulių skerdenas, nors leidimas buvo išduotas tik supakuotai į plastikines dėžes mėsai priimti.

Tuo pačiu adresu užregistruotos UAB „Rinkis", užsiimančios didmenine prekyba, veikla buvo sustabdyta šių metų gegužės mėnesį dėl savikontrolės reikalavimų nevykdymo, neužtikrinamo produktų atsekamumo. Atliekant patikrinimą, paaiškėjo, kad įmonė nevykdė Kauno valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos nurodymo sustabdyti veiklą ir toliau tiekė mėsos produktus viešojo maitinimo įmonėms. Nustatyta, kad per šių metų liepos mėnesį UAB „Rinkis" pardavė daugiau nei 100 kg atvėsintos jautienos, nors pagal prekių įsigijimo dokumentus, jos buvo įsigyta tik 30 kg. Iš kur ir kokiu būdu gauta neapskaityta jautiena, įmonių vadovai negalėjo paaiškinti.

Dėl Kauno valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos nurodymų nevykdymo ir neužtikrintos maisto saugos, mėsos perdirbimo įmonės UAB „Teresės mėsos gaminiai" veikla uždrausta. UAB „Rinkis" uždrausta prekiauti mėsa, medžiaga perduota svarstyti Kauno apylinkės teismui. Įmonių direktoriams surašyti Administracinių teisės pažeidimų protokolai, skirtos baudos. Dėl galimai netinkamai vykdytos perkamų ar parduodamų prekių apskaitos, informacija perduota Kauno apskrities valstybinei mokesčių inspekcijai.

,,Tokį griežtą sprendimą priėmėme ne iš karto, laikinojo veterinarinio patvirtinimo galiojimas buvo pratęsiamas du kartus vis tikintis, kad įmonės vykdys inspektorių nurodymus ir pašalins patikrinimų metu nustatytus trūkumus. Toks aplaidus požiūris į higienos ir sanitarijos reikalavimus gali turėti skaudžių pasekmių, ypač karštuoju metų laiku. Vadovai, nesuvokiantys maisto saugos svarbos, privalo būti griežtai baudžiami", – komentavo Kauno valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininko pavaduotojas Gytis Prokopavičius.

www.vmvt.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24